Weerbericht:
Opklaringen, overdag perioden met zon, vandaag nog een enkele bui
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Onkruidverdelger gewond bij brand Yerseke

Toegevoegd: 06-10-2016, 14.27 uur
Door: Roland de Jong

YERSEKE - In Yerseke is vanmiddag een man gewond geraakt toen zijn onkruidverdelingsmachine en een coniferenhaag vlam vatten.

De brand woedde bij de Azalealaan en werd rond 13.15 uur gemeld. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland werd de machine gebruikt om onkruid op straat weg te branden maar stond in dit geval het voertuig zelf in brand.

De brandweer van Yerseke rukte met spoed uit om te blussen en omdat op het voertuigje aanwezige gasflessen gekoeld moesten worden. Nadat was opgeschaald naar middelbrand kwam ook de brandweerploeg van Wemeldinge ter plekke. Even na 14.00 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. Overslag naar de naastgelegen woning kon worden voorkomen.

De bestuurder van het voertuig is door de ambulancedienst onderzocht. Hij had eerstegraads brandwonden en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mar (8-10-2016 om 18:48)
Er zijn op meer plaatsen hegjes helemaal bruin geworden na het met de brander proberen onkruid te verdelgen. Deze week gezien dat ze met borstels bezig waren. Ook dat gaat met veel lawaai en het duurt lang. Als ieder nu eens gewoon zijn stoepje wat meer veegde en de tuinen niet steeds in het onkruid om laat gaan en ja zoveel vogels in de wijken. Geef die ook eens minder kans om te broeden in schoorstenen en gooi geen eten voor de kauwen en kraaien. Het is een ramp, ik vind steeds walnoten, die laten ze boven je huis vallen op de dakpannen. Tok is het dan weer!! keer op keer of ze blijven in de goot liggen en komen er via de afvoer uit na een stevige bui.
Cor van Leeuwen (7-10-2016 om 04:59)
@ Robin en Barry, ben het 100 % met jullie eens dat er bij normaal gebruik geen gevaar moet zijn, echter werd hier zeer lang onkruid tegen een vlechtscherm op dusdanige wijze verbrand dat er mijn inziens zeer zeker gevaar was, jammer dat ik hier geen foto's kan plaatsen anders had ik die zeer zeker nog gemaakt.,het geheel is helemaal zwartgeblakerd.
robin (6-10-2016 om 18:09)
valt wel mee hoor als je maar lang een schuting geeoon door rij gebeurt er niks want ik rij zelf ook in goes op een onkruid branden
Barry Brandweer (6-10-2016 om 16:53)
hoe dan te verwachten Cor? Er word elke dag wel meer verbrand zonder dat er verder wat gebeurt, kun u de door u gestelde stelling uitleggen?
Jeroen (6-10-2016 om 15:53)
Gelukkig vallen de verwondingen mee. Het is heel goed dat ze op deze manier onkruid verwijderen in plaats van met die zwaar chemische rotzooi te spuiten die ook het grondwater vervuilt, zorgt voor bijensterfte, vlindersterfte, en het hele natuurlijke evenwicht en de biodiversiteit verziekt.
Wil (6-10-2016 om 15:37)
Hier in Middelburg ook een paar weken geleden de bladeren die op de straat liggen vliegen brandend onder de branders weg in de bosjes en over de weg de bestuurder moest verschillende keren uitstappen om kleine brandjes uit te trappen Gevaarlijke dingen die branders