Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
28 files van totaal 91 km

Leerling bekent valse melding man met wapen

Toegevoegd: 06-10-2016, 14.49 uur
Politieagenten bij de school aan de Oude Vaart.
Politieagenten bij de school aan de Oude Vaart.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Een leerling van de middelbare school De Rede in Terneuzen heeft toegegeven vorige week valse meldingen te hebben gedaan over een man met een wapen op de school. Dat heeft de politie zojuist bekend gemaakt.


Op dinsdag 27 september werd gemeld dat bij de school iemand met een vuurwapen was gezien. Deze melding was voor de politie aanleiding om met flink wat eenheden ter plekke te gaan. Nadat het schoolgebouw was afgezocht bleek er sprake te zijn van een valse melding.

Volgens de politie bleek al snel dat vanuit de school aan de Oude Vaart zelf naar het alarmnummer was gebeld. Het politieonderzoek leidde vervolgens naar de scholier. Het gaat om een jongen maar vanwege privacyoverwegingen wil de politie niet meer details bekend maken. Wel laat de politie weten dat de jongen vanochtend op het politiebureau in Terneuzen een volledige bekentenis heeft afgelegd.

Politie en justitie vermoeden overigens dat op korte termijn nog meer verdachten zullen worden verhoord. “Zodra het onderzoek is afgerond zal de officier van justitie een besluit nemen welke straffen worden toegepast”, aldus de politie.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Annemarie (6-10-2016 om 18:30)
Zal wel een straf worden maar niet heus
wim (6-10-2016 om 18:26)
Ik begrijp de situatie dat naam en leeftijd niet genoemd word maar in feite toch een persoon op jeugdige leeftijd die zoiets op zijn geweten heeft, wat ik me eigen afvraag en zeker in de tijd waar we in leven hoe komt zo'n mannetje dat nu te doen en wat kost ons als inwoner zoiets nu, volgens mij word dat toch een jongen die later zoiets zou kunnen herhalen en wat zou hij nu voor straf krijgen., arme ouders.
de rijdende rechter (6-10-2016 om 17:40)
een straf foeitje is hier wel weer op zijn plaats ,vind u ook niet?
Peter (6-10-2016 om 16:44)
In eerste instantie is gesproken over het verhalen van de kosten op de dader, het zal wel weer uitmonden in taakstrafje 3 x schoolplein vegen, en een aai over zijn bol met de mededeling " dat mag je nooit meer doen hoor jongetje"
AntiGSM (6-10-2016 om 15:34)
Toch wel leuk spul deze jeugd! Als dit te vaak gebeurt dan is het gevolg dat de politie niet zomaar meer komt. Ligt dat dan aan de politie? Maar eens beginnen een voorbeeld te stellen door alle kosten op deze jongeman te verhalen. Als hij dan ooit werk heeft dan weet hij de eerste jaren voor wat hij gewerkt heeft. Zeker in Nederland wordt het de hoogste tijd dat we stoppen met de taakstrafjes en allerlei kleuterschool methodes.
Cookie-instellingen beheren