Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt en een enkele bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Brand in school speciaal onderwijs Terneuzen

Toegevoegd: 07-10-2016, 19.03 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Bij De Argo, een Terneuzense school voor speciaal onderwijs vanaf 12 jaar, heeft vrijdagavond brand gewoed.


De brandweer werd rond 18.00 uur opgeroepen nadat vanuit het schoolgebouw aan de Evertsenlaan een automatische brandmelding was binnengekomen. Nadat een voorbijganger enkele minuten later meldde dat er rook uit de school kwam werd opgeschaald naar middelbrand. Twee blusvoertuigen en een hoogwerker gingen op de brandmelding af.

In de keuken van het gebouw bleek een smeulend brandje te woedden in een wasdroger. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland had het brandje echter voor flink wat rookontwikkeling gezorgd. Deze bleef echter met name in het gebouw zelf. Buiten was weinig rook te zien.

Kort voor 18.30 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. Dit gebeurde nadat het gebouw was doorzocht op eventuele andere brandhaarden. De brand bleek zich niet verder te hebben uitgebreid. De brandweer heeft het gebouw geventileerd en de hulp van Stichting Salvage ingeroepen om voor het afhandelen van de schade in de school.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren