Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie gewonden van stranden gehaald

Toegevoegd: 08-10-2016, 20.18 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Hulpverleners hebben zaterdag gewonde personen moeten halen van de stranden in Burgh-Haamstede, Domburg en Zoutelande.


Rond 13.20 uur werd de bemanning van het kusthulpverleningsvoertuig van de KNRM in Westkapelle naar het strand van Zoutelande gestuurd. Hier was een deelnemer van de motorstrandcross gewond geraakt. Met behulp van de KNRM-truck is de gewonde naar de ambulance gebracht.

Op de terugweg werden de KNRM'ers ook nog naar het strand in Domburg gestuurd. Hier bevond zich op het strand iemand met een enkelbreuk. Ook hier is het slachtoffer door de KNRM naar de opgeroepen ambulance gebracht.

De brandweer van Burgh-Haamstede werd tot slot rond 16.15 uur naar het Banjaardstrand bij Kamperland gestuurd. Hier zou zich een patiënt bevinden maar uiteindelijk bleek deze zich op een strand bij Burgh-Haamstede aan de andere zijde van de Oosterscheldekering te bevinden.

Zowel de strandjeep als de ambulancedienst gingen hierop met spoed richting Burgh-Haamstede. Eénmaal ter plekke bleek de 4-wielaandrijving van de brandweerjeep defect waardoor deze vast kwam te staan op het strand. Omdat de patiënt dringend medische hulp nodig had werd een tankautospuit van de brandweer opgeroepen. Met vereende krachten is de patiënt vervolgens op een brancard naar de ambulance getild.

Met behulp van strandtenteigenaren en een trekkerbestuurder is de strandjeep weer losgetrokken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren