Weerbericht:
Eerst af en toe regen, vrijdag perioden met zon, in het zuiden een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Woning Middelburg vol rook, bewoner gered

Toegevoegd: 10-10-2016, 03.36 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De brandweer heeft vannacht in Middelburg iemand gered nadat bij het Bellinkplein een benedenwoning vol rook was komen te staan.


Een buurvrouw belde rond 02.40 uur 112 nadat zij een rookmelder had horen afgegaan. De alarmcentrale stuurde direct een tankautospuit en een ladderwagen naar het brandadres. De keuken van de woning bleek vol rook te staan en na aankomst van het eerste blusvoertuig werden een extra blusvoertuig en een ambulance gealarmeerd. Er bleek immers nog iemand in de woning te zijn.

Korte tijd later is de betreffende bewoner door de brandweer gered. De ambulancebemanning heeft vervolgens eerste hulp verleend maar de persoon hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland kan hij weer terugkeren naar zijn woning. Het tweede blusvoertuig is niet meer uitgerukt en de brandweer kon rond 03.10 uur het sein 'brand meester' geven.

Volgens de Veiligheidsregio is door het snelle alarmeren erger voorkomen. “Mede door het snelle alarmeren en dito optreden van de brandweer is de schade beperkt gebleven tot rook uit een droog gekookt pannetje op het fornuis. Er heeft zich in die korte tijd geen brand kunnen ontwikkelen”, zo meldt een woordvoerder.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
t Is wat (10-10-2016 om 16:28)
Die was laat nog aan het koken... Gelukkig werd de buurvrouw wakker, was de man zelf in slaap gevallen? Logisch, op dat tijdstip....
Bertus (10-10-2016 om 08:25)
Compliment voor de buurvrouw! Sterkte voor de bewoner