OM eist rijontzegging en taakstraf na ongeval

Toegevoegd: 10-10-2016, 18.17 uur

Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 38-jarige M. V. uit Vlissingen is maandag een rijontzegging van drie jaar, een taakstraf van 240 uur, een voorwaardelijke boete van 350 euro en een voorwaardelijke celstraf van vijf maanden geëist.

Op 5 juni vorig jaar reed V. in een enorme hoosbui op zijn brommer van Vrouwenpolder naar Veere en zag in een flauwe bocht nabij 'De Heksenketel' te laat dat hij op de linker weghelft was beland. Een hem tegemoet komende ligfietser kon hij niet meer ontwijken en er volgde dan ook een botsing. Het slachtoffer, een 43-jarige man uit Oostkapelle liep been- en knieletsel op.

Als verweer voerde V. aan dat hij bijna geen hand voor ogen kon zien en het vizier van zijn helm omhoog had gedaan. Vervolgens kreeg een plens regen in zijn gezicht waardoor hij nog minder zag, met alle gevolgen van dien. V. bleek ook te hebben gedronken: 1,04 promille in plaats van de toegestane 0,5. De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750