Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 24 km

Hennepkwekerij ontdekt na inbraakmelding

Toegevoegd: 15-10-2016, 12.40 uur
Een gespecialiseerd bedrijf heeft de kwekerij ontmanteld.
Een gespecialiseerd bedrijf heeft de kwekerij ontmanteld.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Manfred Berrevoets

KOUDEKERKE - De hennepkwekerij die vrijdagavond werd aangetroffen boven Eetcafé Dorpszicht aan het Dorpsplein in Koudekerke is ontdekt na een inbraakmelding. Dit laat de politie weten. Er is één persoon aangehouden.


De politiemeldkamer kreeg rond 20.00 uur een melding dat werd ingebroken in de horecazaak. Diverse politie-eenheden gingen met spoed richting Koudekerke. Agenten onderzochten het pand, waarbij een man uit de zaak vluchtte. Hij werd op de Tramstraat aangehouden. Het gaat om een 41-jarige man uit het Belgische Boom. Hij is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht.

Tijdens het politieonderzoek ontdekten agenten een hennepkwekerij boven de horecazaak, die uit meerdere ruimtes bestond. Er werden ruim vierhonderd hennepplanten aangetroffen. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de kwekerij ontmanteld. Diverse apparatuur en de planten zijn vernietigd. Uit verder onderzoek bleek dat illegaal stroom werd afgetapt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren