Weerbericht:
Wisselvallig. Vrijdag later op de dag veel wind langs de zuidwestkust
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Zwaargewonde bij bedrijfsongeval Nieuwdorp

Toegevoegd: 17-10-2016, 11.31 uur - Update: 17-10-2016, 12.48 uur
Door: Roland de Jong

NIEUWDORP - Bij Zeeland Refinery aan de Luxemburgwerg in Nieuwdorp is maandagochtend iemand zwaargewond geraakt bij een bedrijfsongeval.


Rond 09.20 uur kreeg iemand volgens de politie een stof in het gezicht en op een been. Er werden twee ambulanceteams en een traumahelikopter opgeroepen. De helikopter landde bij de ingang van het terrein. Het slachtoffer is met spoed per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis.

Volgens Zeeland Refinery gaat het om een eigen medewerker. "Hij liep brandwonden op als gevolg van contact met hete zwavel. De gewonde is direct door onze bedrijfshulpverlening behandeld en vervolgens met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. We betreuren het ongeval ten zeerste en wensen het slachtoffer van harte beterschap toe", aldus het bedrijf in een persbericht.

Er is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750