Weerbericht:
Perioden met zon, kans op een bui. Donderdag grijs en af en toe regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Man zonder gordel met auto tegen lantaarnpaal

Toegevoegd: 18-10-2016, 10.30 uur
De automobilist reed tegen deze lantaarnpaal. De man had geen gordel om en klapte tegen de voorruit.
De automobilist reed tegen deze lantaarnpaal.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Roland de Jong

SINT JANSTEEN - Een automobilist is vanochtend naar het ziekenhuis gebracht nadat hij met zijn auto tegen een lantaarnpaal was gereden.

Volgens de politie gebeurde het ongeluk in de bebouwde kom van Sint Jansteen. De automobilist had geen gordel om en klapte door de botsing met zijn hoofd tegen de voorruit.

Er kwam een ambulanceteam ter plekke en dit besloot om de man naar het ziekenhuis te vervoeren zodat uitgesloten kon worden dat de man ernstig nekletsel had opgelopen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jose (20-10-2016 om 23:09)
Kees, vertel mij nu eens in welke wet staat dat bewezen is enzovoort.. . ...Zo'n wet bestaat niet.Je bedoelt waarschijnlijk dat het bewezen is dat door ervaring en onderzoek je in de meeste gevallen minder letsel oploopt als je een gordel draagt.
Vlissinger (19-10-2016 om 11:23)
@AB: in dat geval is de persoon toch ongeschikt om een voertuig te besturen? Dus zo kort door de bocht is AntiGSM niet lijkt me. Wat de situatie ook was, gordel om had verwondingen kunnen voorkomen
W. Kruit (19-10-2016 om 10:32)
oldtimer rijder heeft helemaal gelijk! Hij rijdt zo scherp, dat hij helemaal nergens tegenaan kan rijden. Sterker, hij rijdt zó scherp, dat anderen om hem heen in het verkeer ook scherp rijden, en niet tegen hem aan kunnen rijden. Zoiets... Onzinverhaal, dus. De gordel kan je behoeden voor zwaar, lichamelijk letsel en kan zelfs het verschil maken tussen overleven en niet overleven! Als er een gordel in het voertuig zit, gebruiken!!
AB (18-10-2016 om 19:24)
Beetje kort door de bocht reactie AntiGSM. Persoon die auto bestuurde is misschien wel onwel geworden.
kees (18-10-2016 om 19:22)
Zonder gordel loop je in 99 % van de ongelukken veel meer letsel op zelfs bij een botsing met 30 km per uur. Dat is allang wettelijk bewezen en wijst het hier ook weer uit. Je moet wel erg stom zijn of bezopen om zonder gordel te rijden
importzeeuw (18-10-2016 om 17:05)
Dáárom Gordel Om! Wie niet luisteren wil moet voelen! Gelukkig was het een paal en geen kind of andere voetganger!