Wietkwekerij Poortvliet: bijna 300 planten

Toegevoegd: 18-10-2016, 16.53 uur

Door: Roland de Jong

POORTVLIET - In de wietkwekerij die vanochtend werd ontdekt in Poortvliet stonden in totaal 294 hennepplanten. Dat meldt de politie.

Volgens de politie bevonden de planten zich in een kruipruimte van een loods bij een boerenbedrijf aan de Bram Groenewegeweg. "Het ging om een zorgvuldig verborgen kwekerij. In twee ruimtes stonden in totaal 294 hennepplanten. Uit het ingestelde onderzoek bleek dat de hennepkwekerij al geruime tijd in werking was en er in deze ruimtes vermoedelijk meerdere voorgaande oogsten zijn gerealiseerd", aldus de politie.

De elektriciteit bleek buiten de meter om te worden afgenomen en daarom werd het bedrijf afgekoppeld van het energienetwerk. De aanwezige bewoners zijn ter plaatse aangehouden en zijn voor nader onderzoek ingesloten. Eén van hen moest sowieso nog de cel in: Hij had nog 31 dagen celstraf openstaan.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Aleks Jonas (19-10-2016 om 17:39)
Inderdaad @ daargaanweweer, en vergeet vooral niet de criminele terroristen die bakken met geld verdienen dankzij het belachelijke softdrugs belijd uit den Haag. Ze willen het zeker graag dat ze er niets aan doen ? Of dacht den haag dat die terroristen die peperdure wapens en explosieven soms van hun uitkering konden betalen ? Neen, en die dikke BMW ook niet, maar den Haag kijkt liever de andere kant op en komt later met draconische verhalen dat je je vrijheid maar moet inleveren voor je veiligheid tegen de terroristen die ze vrij baan en gratis geld geven. Iedereen die oplet weet dit al. Het is geen geheim meer.
daargaanweweer (19-10-2016 om 12:35)
Als je het mag verkopen moet je het ook mogen verbouwen, dat is het kromme van het systeem. Als het legaal zou worden zou je pas echt een grote slag toebrengen aan de georganiseerde misdaad. Nu lopen mensen in wijken de kans op brand omdat er iemand met rare stroomvoorzieningen bezig is op een zoldertje ergens of worden arme boeren verleid om aan illegale acties deel te gaan nemen. Het heeft wat weg van de drooglegging in de VS begin vorige eeuw. Er gaan overigens meer mensen dood door drank dan dit spul trouwens. Nee ik gebruik het niet.
Jewannes uut dun 7e Dulve (18-10-2016 om 17:45)
Een echte slimmerik. Toch hoop ik dat er nu geen dieren zonder stroom zitten die dat nodig hebben op dat boeren bedrijf. Ik denk aan verwarming, melkmachines voederapparaten, waterdosering en andere automatisering waar het welzijn van dieren van afhankelijk is. De mensen die er woonden wisten er vast van dus sluit die maar op, dan kunnen ze alvast nadenken wat ze gaan doen voor de kost zonder bedrijf want dit gaat natuurlijk in de tonnen lopen. En nee, dat geld kunnen ze niet lenen bij hun rijke drugsdealers "vrienden" waar ze hun oogsten aan verkochten want die weten zich ineens van niets.