Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
72 files van totaal 255 km

Mannen aangehouden voor brandstofdiefstal

Toegevoegd: 19-10-2016, 11.25 uur
Door: Roland de Jong

YERSEKE - Op de Kreeft in Yerseke zijn dinsdagavond vier mannen aangehouden op verdenking van het stelen van brandstof met geskimde passen.


Een getuige belde rond 23.00 uur de politie met de melding dat er vermoedelijk brandstof werd gestolen bij een onbemand tankstation. Enkele politie-eenheden gingen vervolgens met spoed naar de opgegeven locatie.

"Onderweg kregen we door dat de verdachten meerdere jerrycans aan het vullen waren. Toen we ter plekke kwamen troffen we daar nog drie verdachten aan. Deze werden direct aangehouden en naar een politiecel in Torentijd gebracht", zo vertelt de politie.

De vierde persoon bleek lopend op de vlucht te zijn geslagen. Hij had echter pech want ook een hondengeleider kwam ter plekke en diensthond Barrichello wist ook de vierde verdachte op te sporen. Hij werd aangetroffen bij een woning aan de Kreeft in Yerseke. De verdachte heeft, omdat hij geen gehoor gaf aan de oproep om stil te blijven staan, een bijtwond opgelopen. Voor hij naar Torentijd is gebracht is hij aan de verwonding behandeld door medewerkers van de huisartsenpost.

Auto-inbraak
Volgens de politie hebben de verdachten vermoedelijk getankt met geskimde tankpassen. Dit skimmen zou eerder deze week gebeurd zijn na een inbraak in een bedrijfsauto van een onderneming uit Yerseke. De vier verdachten zijn ingesloten en worden verder gehoord over hun aandeel in de zaak. Het gaat om vier mannen: een 26-jarige inwoner van Driebergen, een 48-jarige inwoner van Yerseke en twee mannen van 21 en 35 jaar oud uit Vleuten.

Door een takelbedrijf zijn drie auto’s weggesleept. Aan de bewuste auto’s wordt nog onderzoek gedaan door de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
daantje (19-10-2016 om 16:15)
ja dat is nederland daarom loont het in nederland misdaden te plegen het loont nou eenmaal en sommige groepen mensen kent ook geen fatsoen en leeft ten kostte van eerlijke nederlanders triest!!!
Marcel (19-10-2016 om 14:49)
P van D, nergens in het verhaal gelezen dat het om Nederlanders gaat
P van D (19-10-2016 om 14:19)
1 ding begrijp ik niet, nu het nederlanders waren word het er wel bij vermeld en waar ze wonen zelfs ? Als het marokanen of oosteuropeanen of andere buitenlanders zijn vermelden jullie het niet meer uit etnische profilering overwegingen ? Vreemd verhaal.. Net als dat meisje wat ontvoerd is door haar pakistaanse vader daar is men naar op zoek maar de politie mag niet etnisch profileren dus die man word nooit gepakt..heel verwarrend allemaal..Trouwens er hangen toch camera's overal om skimmen tegen te gaan ???
M (19-10-2016 om 12:22)
Grandioze actie van de politie! Goed dat de politiehond heeft kunnen bijten moest nog veel erger zijn.... Duidelijk is dat deze "heren" wel meer te verbergen hadden. Nu hopen dat de rest van het "systeem" werkt zodat ze er niet met een taakstrafje vanaf komen.
Cookie-instellingen beheren