MIRG keert alweer terug van brand Antwerpen

Toegevoegd: 20-10-2016, 19.48 uur

Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De MIRG, het team van Zeeuwse brandweerlieden dat was opgeroepen om te helpen bij een brand in de Antwerpse haven keert alweer terug naar de basis.

De Maritime Incident Response Group (MIRG) was opgeroepen om te ondersteunen middels het zogeheten Cobra-blussysteem, een systeem waarmee branden in afgesloten ruimten kunnen worden bestreden zonder de ruimte zelf daadwerkelijk te betreden.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland bleken de ruimten waarin de scheepsbrand woedde te groot voor een doelmatige inzet middels het Cobra-systeem. "De brandweer van Antwerpen gaat door met hun inzet op en bij het schip. De Zeeuwse brandweerlieden keren terug", aldus de Veiligheidsregio.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750