Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweerduikwedstrijd in Tholen

Toegevoegd: 12-06-2006, 23.06 uur
Door: Omroep Tholen

THOLEN - De blusgroep Tholen organiseerde zaterdag 10 juni een brandweerwedstrijd ten behoeve van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC).

De oefening was opgezet voor de wedstrijdklasse "Brandweerduiken". Aan de gewestelijke wedstrijd werd deelgenomen door zes ploegen uit Zuid-Nederland.

De oefening bestond uit een drietal waterongevallen op een filmset bij de haven in Tholen. Vantevoren wisten de ploegen die zich verzamelde in de brandweerkazerne in Tholen niet wat hen te
wachten stond.

Zogenaamd was er een filmopname bezig voor een avontuur met de boot Kameleon. Een automobilist reed daar verblind door de lampen van de filmset het water in, schepte onderwijl een kinderwagen en een cameraman die boven de haven opnames maakte, liet pardoes zijn camera in het water vallen.

Duikers moesten de automobilist zien te redden, het kind uit de kinderwagen en ook de camera. Een ploeg uit Vianen slaagde daar het beste in, gevolgd door een team uit Loenen.

Terneuzen eindigde op de derde plaats. De eerste vier gaan door naar de landelijke duikteamwedstrijden. Het Thoolse duikteam doet 24 juni mee aan de andere voorronde in Mijdrecht.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren