Weerbericht:
Overdag perioden met zon, kans op een bui. Donderdag grijs en regenachtig
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

KNRM haalt vrouwen en hond van zeiljacht

Toegevoegd: 23-10-2016, 22.56 uur
Deze hond werd door de KNRM van het jacht gehaald.
Deze hond werd door de KNRM van het jacht gehaald.
© Foto: KNRM Hansweert
Door: Roland de Jong

HANSWEERT - De KNRM heeft zondagavond vier vrouwen en een hond van een zeiljacht op de Westerschelde gehaald. Het jacht was gestrand in de buurt van de Belgische grens.

Even voor 19.00 uur werd gemeld dat het jacht was gekapseisd in de buurt van het Verdronken Land van Saeftinghe. "Gelukkig bleek het jacht niet te zijn gekapseisd. Wel kwamen de golven van de passerende zeescheepvaart tot de rand van de kuip", zo schetst de KNRM de situatie.

Aan boord bevonden zich zes opvarenden en een hond. Nadat een opstapper van de Hansweertse reddingboot Jan van Engelenburg was overgezet zijn de vrouwen en de viervoeter aan boord van de reddingboot gebracht. Nadat het zeiljacht was losgetrokken kon het op eigen kracht doorvaren richting Antwerpen. Één van de redders is meegevaren met de twee overgebleven zeilers.

De vier vrouwelijke opvarenden en de hond zijn meegenomen naar Hansweert, waarna ze door een bemanningslid van de reddingboot naar Vlissingen zijn gebracht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750