Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
48 files van totaal 158 km

Werkstraf voor veroorzaken ongeval

Toegevoegd: 24-10-2016, 17.52 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 38-jarige M. V. uit Vlissingen, die vorig jaar juni in een onweersbui een 43-jarige ligfietser uit Oostkapelle aanreed is daarvoor maandag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een rijontzegging van twee jaar, een werkstraf van 240 uur, een voorwaardelijke geldboete van 350 euro en een voorwaardelijke celstraf van vijf maanden.


Het Openbaar Ministerie had een langere rijontzegging gevorderd. Voor de rest was het vonnis conform de eis. V. reed in de hoosbui op zijn bromscooter van Vrouwenpolder richting Veere en kwam in de buurt van De Heksenketel op de andere weghelft terecht. ,,Ik zag geen hand voor ogen'', verklaarde hij tijdens de behandeling van de zaak. Daar reed op dat moment ook het latere slachtoffer en scooter en ligfiets botsten vrijwel frontaal op elkaar.

De ligfietser liep daardoor zwaar letsel aan zijn knie en been op. Uit een bloedproef bleek dat V., meer dan twee maal de toegestane promillage alcohol in zijn bloed had: 1,04, terwijl 0,5 is toegestaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren