Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Cameratoezicht in binnenstad Hulst

Toegevoegd: 27-10-2016, 09.27 uur
Door: Manfred Berrevoets

HULST - In de binnenstad van Hulst worden in november camera's opgehangen. De gemeente wil met het cameratoezicht het uitgaan veiliger maken. Hulst heeft veel overlast van drugsgebruik en drugshandel.


Er worden op drie plaatsen camera’s aangebracht, te weten: de Grote Markt, de hoek Steenstraat/Grote Markt en bij de Houtmarkt. Daarmee wordt volgens de Gemeente het belangrijkste deel van de huidige overlastlocaties in beeld gebracht.

Verwachting is dat dit cameratoezicht niet alleen een belangrijk hulpmiddel zal zijn bij de opsporing van strafbare feiten, maar dat er ook een preventieve werking vanuit zal gaan. Door middel van bordjes worden bezoekers van het betreffende gebied geattendeerd op het cameratoezicht. Het cameratoezicht is een van de maatregelen om uitgaan in Hulst veiliger te maken. Ook is afgesproken dat horecaondernemers in het uitgaansgebied camerabeveiliging aanbrengen in hun zaak.

Daarnaast leeft de horeca de afspraken uit het Convenant Veilig Uitgaan strikter na en wordt intensiever toezicht gehouden door de horeca op (geluids-)overlast van het terras. Ook kunnen mensen die voor overlast zorgen een gebiedsverbod krijgen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jeannine (27-10-2016 om 19:10)
Camera toezicht voor Hulst en niet voor de dorpskernen daar word geen drugs gebruikt en verhandelde denkt nu ze werkelijk dat alleen in Hulst maar ja Hulst tel alleen maar ze nu wel een voordeel kunnen ze ook gelijk zien dat de terrassen heel de stoep inpalmen en dat de voetgangers op de straat moeten lopen tussen het druk verkeer
Cerebrus (27-10-2016 om 13:16)
Nadeel is natuurlijk dat nu de overlast en handel zich iets meer buiten het centrum zal afspelen.
Cookie-instellingen beheren