Aardenburger moet twee weken de cel in

Toegevoegd: 31-10-2016, 16.00 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 36-jarige P. D. uit Aardenburg is maandag door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van veertien dagen plus nog eens 166 voorwaardelijk als stok achter de deur en een taakstraf van 240 uur. Er was acht maanden cel geëist.

D. werd onder andere veroordeeld voor het in 2013 bedreigen van zijn ex, de diefstal van enkele koikarpers in Breskens en de diefstal van Wallaby's in Aalter (België). Ook was hij in het bezit geweest van LSD, amfetamine, hasj en vuurwapens.

Na een woordenwisseling met zijn inmiddels ex-partner, die dreigde hun dochtertje met haar mee te nemen, bedreigde hij haar met de dood als zij de daad bij het woord zou voegen. Dat was in 2013. Hetzelfde jaar, in september, stal hij samen met een kornuit tien koikarpers uit een vijver in Breskens. Later bracht hij ze wel terug, maar overleden er drie. Die vertegenwoordigden volgens de eigenaar een waarde van ruim negenduizend euro.
 
Vervolgens stal D. in het Belgische Aalter drie Wallaby's. Tijdens een doorzoeking ontdekte de politie - naast amfetamine, LSD-zegels en hasj - de nodige vuurwapens, waarvan D. zei dat hij die van zijn oom had geërfd.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (1-11-2016 om 12:04)
Goeiedag, zoveel uitgehaald en dan 'maar liefst' 2 weken cel krijgen... wat zijn we toch veel te soft hier. Figuur moet minimaal persoonlijk zijn nederige excuses aanbieden aan alle gedupeerden en de geleden schade + toeslag terugbetalen. Wat een belachelijk verschil ook: 8 maanden eisen, 2 weken krijgen.