Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 324 km

Veroorzaker fatale botsing had fors gedronken

Toegevoegd: 01-11-2016, 08.47 uur
Een 29-jarige vrouw overleed ter plekke. Haar partner raakte zwaargewond.
Een 29-jarige vrouw overleed ter plekke. Haar partner raakte zwaargewond.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg behandelt op 15 december de zaak tegen de 44-jarige P. L. uit Dreischor. Hij wordt er van verdacht deze zomer een motorrijdster te hebben doodgereden terwijl hij behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerde.


Op 23 juli ging het mis. Op de Kloosterweg (N654) bij Noordgouwe reed hij rond 03.30 uur achterop de motor waarop het slachtoffer en haar echtgenoot reden. Beide slachtoffers belandden op de grond. De vrouw overleed ter plaatse, haar 36-jarige partner liep een schedelbasisfractuur op.

L., die niet in het bezit was van een geldig rijbewijs, eindigde met de bestelauto van zijn werkgever in een sloot. Hij ging er na de botsing vandoor en meldde zich pas later bij de politie. De verdachte zou een alcoholpromillage van 2,5 in zijn bloed hebben gehad. Dat is 12 keer meer dan toegestaan voor een beginnend bestuurder.

Gisteren vond in Middelburg een pro forma zitting plaats. Hierin werd besloten dat L., die formeel wordt verdacht van doodslag, voorlopig vast moet blijven zitten. De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland voor 15 december.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
loki (1-11-2016 om 11:00)
eigenlijk zou dit figuur nooit meer een rijbewijs moeten kunnen halen, dit is gewoon moord, dus ook zodanig straffen ik zie dit gewoon als moord, dus ook zo straffen, in alle andere gevallen voorkomen dat dit figuur ooit nog een rijbewijs kan halen
marc (1-11-2016 om 10:21)
Misdadig. Deze man zal volgens ons huidige rechtsysteem wel 100 uur taakstraf krijgen. strafmaat blijft een lachertje hier
fietser (1-11-2016 om 09:13)
Fors gedronken, dan boete/straf ook fors. Dit is doodslag. Eigenlijk zou het gelijk moeten staan aan moord, je gebruikt je voertuig als moordwapen!?
Cookie-instellingen beheren