Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Veroorzaker fatale botsing had fors gedronken

Toegevoegd: 01-11-2016, 08.47 uur
Een 29-jarige vrouw overleed ter plekke. Haar partner raakte zwaargewond.
Een 29-jarige vrouw overleed ter plekke. Haar partner raakte zwaargewond.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg behandelt op 15 december de zaak tegen de 44-jarige P. L. uit Dreischor. Hij wordt er van verdacht deze zomer een motorrijdster te hebben doodgereden terwijl hij behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerde.


Op 23 juli ging het mis. Op de Kloosterweg (N654) bij Noordgouwe reed hij rond 03.30 uur achterop de motor waarop het slachtoffer en haar echtgenoot reden. Beide slachtoffers belandden op de grond. De vrouw overleed ter plaatse, haar 36-jarige partner liep een schedelbasisfractuur op.

L., die niet in het bezit was van een geldig rijbewijs, eindigde met de bestelauto van zijn werkgever in een sloot. Hij ging er na de botsing vandoor en meldde zich pas later bij de politie. De verdachte zou een alcoholpromillage van 2,5 in zijn bloed hebben gehad. Dat is 12 keer meer dan toegestaan voor een beginnend bestuurder.

Gisteren vond in Middelburg een pro forma zitting plaats. Hierin werd besloten dat L., die formeel wordt verdacht van doodslag, voorlopig vast moet blijven zitten. De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland voor 15 december.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Adje (6-11-2016 om 09:23)
Deze Man moet en zeer lange gevangenisstraf krijgen, maar hier in Nederland ik vrees dat en korte gevangenisstraf en taakstraf wordt toegepast. Als je achter de stuur kruipen met zoveel alcohol op en ook niet in bezit van en geldig rijbewijs en als klap op de vuurpeil niet eens stoppen na het veroorzaken van en ernstige ongeval dan mag je de rest van je leven brommen.
frans (3-11-2016 om 22:31)
zal waarschijnlijk wel weer een taakstrafje worden zoals gebruikelijk hier (helpen bij de plansoenendienst
Toon (1-11-2016 om 21:44)
Zonder rijbewijs en straalbezopen= doodslag. Is gewoon opzet met mogelijkheidsbewustzijn=je kunt weten dat zoiets fout gaat. Is dus in mijn ogen een crimineel. In de middeleeuwen werd zo iemand op vreselijke wijze ter dood gebracht. Gruwel ik van, maar een stevige straf is helemaal op z'n plaats. Er wordt hier nog teveel gedacht aan het belang van de dader en er wordt voorbij gegaan aan het leed van het slachtoffer of de nabestaanden. Diep triest.
Tom Helgers (1-11-2016 om 17:01)
Gelukkig zit deze man al 4 maanden in de bak. Nu maar hopen dat daar nog vele jaren bij komen. Deze persoon had sowieso niet mogen autorijden, heeft niet eens een rijbewijs. Dan dat ook nog doen met zijn stomdronken kop is al helemaal verschrikkelijk. Vervolgens iemand dood rijden die in de bloei van haar leven staat...
AntiGSM (1-11-2016 om 16:16)
Ik ben het hier met iedereen eens die zegt dat dit niet kan en mag! Natuurlijk mag zo iemand NOOIT meer rijden. Maar dan ook voor iedereen die met een smartphone achter het stuur zit, want bewezen is dat dit NOG gevaarlijker is dan met drank op rijden!
michel (1-11-2016 om 13:00)
Verdacht van doodslag!!!!!!!!!! Hoe is het mogelijk, dit is puur MOORD. Het is te hopen dat dit figuur daarvoor berecht wordt.
Cookie-instellingen beheren