Weerbericht:
Af en toe zon en vooral vandaag enkele buien
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Waarschuwing voor slik op de weg

Toegevoegd: 01-11-2016, 15.27 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Nu landbouwers volop bezig zijn met het rooien van landbouwproducten en de komende dagen regen wordt voorspeld waarschuwt het Waterschap Scheldestromen voor het gevaar van slik op de weg.


“Slik dat tijdens het rooien op de weg blijft liggen, kan met name in combinatie met nat weer voor gevaarlijke situaties zorgen. De komende dagen wordt regen voorspeld. Het is daarom belangrijk dat agrariërs ervoor zorgen dat de weg wordt schoongemaakt, maar ook dat weggebruikers hun snelheid aanpassen aan de situatie”, zo zegt een woordvoerder.

Agrariërs moeten eventuele vervuiling gelijk zelf opruimen. Ook zijn ze verplicht waarschuwingsborden te plaatsen als er modder op de weg terecht is gekomen. Desondanks moeten weggebruikers zelf ook rekening houden met de gevaren van slik op de weg.

“Regen en mist kunnen verraderlijke verkeerssituaties opleveren en met slik op de weg wordt het nog belangrijker dat de weggebruiker zijn snelheid aanpast aan de omstandigheden. In het buitengebied hebben we te maken met veel landbouw en slik op de weg is nooit 100% te voorkomen. Daarom is het belangrijk om altijd rustig te rijden”, aldus het waterschap.

Het waterschap houdt toezicht op het naleven van de regelgeving. Zodra het waterschap toch onveilige situaties ontdekt, neemt het schap maatregelen. Mensen die gevaarlijke situaties door slik op de weg willen melden, kunnen het beste telefonisch contact opnemen met het waterschap via 088-2461000.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren