Weerbericht:
Vrij warm weekeinde met af en toe onweersbuien
Verkeersinformatie:
Geen files

Alsnog 4,5 jaar cel voor moord Henry Meye

Toegevoegd: 02-11-2016, 16.04 uur
De plaats delict op 8 juni 2011.
De plaats delict op 8 juni 2011.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

DEN BOSCH - Het gerechtshof in Den Bosch heeft vandaag de twee verdachten van de moord op Henry Meye in Sint-Maartensdijk veroordeeld tot 4,5 jaar cel.


Het hof acht bewezen dat de twee, mannen uit Sint-Philipsland en Heijningen, op 8 juni 2011 Meye in diens woning aan de Keethil doodschoten. De mannen hebben zich volgens de rechter schuldig gemaakt aan een poging tot diefstal met geweld, met de dood tot gevolg. De twee zouden de wietkwekerij van Meye hebben willen leeghalen.

In maart 2015 werden de verdachten vrijgesproken door de rechtbank in Middelburg. Die vond dat er onvoldoende bewijs was voor een veroordeling. Het Openbaar Ministerie (OM) was het daar niet mee eens en ging in hoger beroep.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
lindebos (3-11-2016 om 12:52)
Wat is dit een lage straf en staat in geen enkele verhouding voor de eis van 10 jaar die door het OM was geëist. Deze zaak zegt veel over de mate van afrekening die kennelijk normaal is binnen de deze wereld van wiet exploitanten. Deze vorm van criminaliteit is in de loop der jaren uitgegroeid tot uitzonderlijke proporties met moord en doodslag tot gevolg. Waar politie voornamelijk in Oostelijk Brabant de handen aan vol heeft komt in deze regio steeds meer voor. Het risico wat bij de illegale exploitatie van wiet word gelopen moet toch overduidelijk zijn en het is onbegrijpelijk dat personen zich daarmee inlaten. De overheid komt kennelijk niet tot een gewenst resultaat om deze handel bloot te leggen en de kweek te elimineren.
peter (3-11-2016 om 08:48)
wat is nu 4,5 jaar op een mensenleven, dit is toch een giller, rechtsysteem in nederland is zwaar klote even grof te zeggen, maar aan de andere kant te soft uitgedrukt.
Cookie-instellingen beheren