Weerbericht:
Vannacht in het noorden nog een bui. Dinsdag overdag stevige (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

OM eist 9 maanden voor ongeregeldheden Renesse

Toegevoegd: 03-11-2016, 12.00 uur - Update: 03-11-2016, 21.05 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag negen maanden cel geëist tegen vijf Duitsers die in het voorjaar van 2015 in Renesse betrokken waren bij ongeregeldheden. Het OM eist de straf vanwege geweld tegen beveiligers, het uitgaanspubliek en de politie.


Op 12 april 2015 bezocht een groep van ongeveer 70 Duitsers met een touringcar het uitgaansgebied van Renesse. ’s Nachts kwam het tot openlijk geweld waarbij ook politiemensen en beveiligers door leden van de Duitse groep werden belaagd.

Eén van de politiemensen werd met een bierpul op het achterhoofd geslagen. Verder werd er onder meer geschopt, gestompt en geschreeuwd. De groep zou zich agressief hebben opgedrongen tegen zes politiemannen, drie beveiligers en ander publiek. De politie verrichte die nacht maar liefst 75 arrestaties.

Tegen de vijf Duitsers die vandaag voor de rechter stonden heeft het OM ook een schadevergoeding geëist. De advocaten van de vijf hebben verzocht om vrijspraak. Afgelegde getuigenverklaringen worden door de advocaten in twijfel getrokken omdat het ter plekke donker en druk was en omdat aanwezigen veel op elkaar leken. De vijf waren ook niet duidelijk te zien op camerabeelden. Bovendien zouden de verbalisanten de personen ook niet 100% zeker herkend hebben.

In mei 2015 werden al vier Duitse mannen in de leeftijd van 20 tot 33 jaar veroordeeld voor de vechtpartij. De rechter oordeelde toen dat bij drie van hen niet vast was komen te staan dat ze zelf geweld hadden gebruikt. Zij kregen daarom vier maanden celstraf opgelegd. De vierde persoon kreeg vijf maanden. Hij zou volgens de rechter wel daadwerkelijk geweldshandelingen hebben gepleegd.

Komende maandag staan nog eens twee Duitsers voor de rechter.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren