Weerbericht:
Af en toe zon en vooral vandaag enkele buien
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 15 km

Politie bekeurt 46x op Walcheren

Toegevoegd: 05-11-2016, 12.16 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft tijdens verkeerscontroles op Walcheren vrijdag in totaal 46 bekeuringen uitgedeeld.


Tussen 15.00 uur en 22.00 uur werden onder meer automobilisten en fietsers aan de kant gezet. De meeste boetes waren voor mensen die zonder fietsverlichting reden: 13 in totaal. Verder waren er veel boetes voor het negeren van een rood verkeerslicht (5x) en het niet dragen van de autogordel (4x).

Vier mensen bleken zonder geldig rijbewijs rond te rijden en nog eens vier mensen overschreden de toegestane maximumsnelheid. Opvallende boetes waren er voor het parkeren op een parkeerplaats voor gehandicapten (1x), het negeren van een geslotenverklaring (1x) en het negeren van de rode lichten bij een spoorwegovergang. Deze laatste overtreding wer maar liefst drie keer geconstateerd.

Er werd ook nog een openstaande boete geëind. Bij een minderjarige werd een vlindermes aangetroffen. Ook is er tegen een bestuurder proces-verbaal opgemaakt omdat deze met een onverzekerd voertuig rondreed.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Robert (5-11-2016 om 17:38)
Erg kort door de bocht Cees. Jij suggereert dat de politie ALLEEN maar bezig is met 'kleine' overtredingen opsporen. Zo af en toe moet je ook op de 'kleintjes' letten. Anders is de kans groot dat 'kleine' overtredingen straks grote gevolgen hebben.
Toon (5-11-2016 om 17:21)
Tsja, zo'n reactie van Cees Pekela. Wat voor instelling heeft zo iemand? Gelukkig reageren vele andere mensen niet zo. Een bekeuring is nooit leuk, maar de overtreding bega je zelf. Voor alle duidelijkheid: die bekeuringen zijn dus echt niet kostendekkend voor de overheid. Moet geld bij zelfs. En ga eens als politieman op (bv.) een avond ergens aan de deur vertellen dat iemand uit het gezin is doodgereden omdat die persoon niet de regels volgende of een ander dat niet heeft gedaan. "Lekkere" klus hoor, MAAR NIET HEUS! Hoort jammer genoeg wel bij dat werk. Mogelijk een baantje voor Cees Pekela?
R (5-11-2016 om 13:41)
Cees ben het niet met je eens.Ga een keer per jaar maar naar de bijeenkomst van verkeersslachtoffers
Jan van Souburg (5-11-2016 om 13:40)
Ben benieuwd wat uw reactie is als u in het donker zo'n fietser met een "kapot" fietslampje boven op uw motorkap ligt. En de door u genoemde minieme verkeersovertredingen zijn wel de grootste ergernissen plus de oorzaken van de meeste verkeersongevallen met zwaar letsel of erger.
Frits (5-11-2016 om 13:34)
@Cees Pekela Misschien eerst goed lezen. Allemaal terechte boetes. Roods licht, doorrijden met rood licht van de trein etc.. Er hypocriet om zo te reageren. Fout is fout; bekeuren dus! Evenals alle andere overtredingen en delicten wat gelukkig ook gebeurt. Maar ja; het is maar wat je wilt zien en welk punt je wilt maken. Erg zwak!
Cees Pekela (5-11-2016 om 12:35)
En zo blijkt een kapot fietslampje altijd nog prioriteit te hebben over het opsporen van gevaarlijke criminelen en terroristen die vrij baan en geld toe krijgen. En dat in de naam van het handhaven van de veiligheid. Justitie ziet in een minieme verkeersovertreding blijkbaar meer onveiligheid en verkiest daar meer aandacht aan te besteden, of gaat het gewoon om de bodeloze gemeentekas te vullen die voor honderden miljoenen in de min is gejaagd en daarvoor zeer ernstige bedreigingen van de maatschappij maar ongemoeid te laten, voor dat beetje geld te schrapen ? De overheid keert zich tegen hun eigen bevolking, voor persoonlijk winstbejag.
Cookie-instellingen beheren