Weerbericht:
Vandaag veel zon en zomers warm. Donderdag (onweers)buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 18 km

'Overlevingskans vermiste duiker nihil'

Toegevoegd: 06-11-2016, 13.17 uur
Door: Roland de Jong

BROUWERSHAVEN - In het Grevelingenmeer bij Brouwershaven wordt momenteel gezocht naar een vermiste duiker. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is de kans dat de persoon nog levend wordt gevonden nihil. De zoekactie is daarom grotendeels afgeschaald.


Een groot aantal hulpverleners werd vanochtend rond 11.45 uur naar duikplek 'Nieuwe Kerkweg' bij de Langendijk gestuurd nadat was gemeld dat een duiker in het water was verdwenen. Onder meer twee duikteams van de brandweer, een traumahelikopter, twee boten van de KNRM en twee brandweerboten gingen vervolgens op pad. Aanwezige sportduikers hebben gedoken om te kijken of ze de duiker konden vinden maar dit had geen resultaat. De brandweerduikers zijn niet in het water geweest.

Rond 13.00 uur is overleg gevoerd door de verschillende betrokken hulpverleners. Volgens de Veiligheidsregio heeft de trauma-arts hierbij aangegeven dat de kans op overleving nihil zou zijn. Hierna werd besloten de reddingsactie grotendeels te stoppen en over te schakelen op een bergingsoperatie. De KNRM-reddingboten en de inmiddels gearriveerde Kustwachthelikopter hebben vervolgens nog wel enige tijd doorgezocht. Rond 13.20 uur stopte ook de helikopter met zoeken.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jac (7-11-2016 om 11:58)
Al is de kans nog zo klein, en dat ist ie volgens de statistieken inderdaad. Er zijn voorbeelden van totaal vreemde niet voorziene omstandigheden dat een duiker toch nog levend word terug gevonden. Ik vind het goed dat net na de vermissing alle registers worden opgetrokken en een grote actie op touw wordt gezet. Zeker voor de nabestaande is er dan een gevoel dat er al het mogelijke aan gedaan is om de duiker toch nog in levende lijve terug te vinden. Sterkte voor alle betrokkenen....
Chrustiaan (6-11-2016 om 23:00)
Inclusief. Waarbij ik me aanpas aan de situatie en/of mijn buddy, al naar gelang. Wat heeft dat te maken met het gouden uur? Als ik ondiep vast kom te zitten aan het begin van mijn duik vind ik het toch wel prettig als de brandweer me komt zoeken. Met een volle fles kun je het wel richting een uurtje volhouden afhankelijk van je diepte en kalmte.
Jan (6-11-2016 om 19:13)
@ Christiaan… Mogelijk heb jij een opleiding genoten zonder het gebruik van een buddyline. Jou geschetste situatie lijkt op iemand van de Brandweer. De werkelijkheid is helaas toch echt anders en zeer triest.
Christiaan (6-11-2016 om 15:21)
Jan, Je zult maar net vast zitten in een net en er zelf niet meer uit geraken. Je zult je buddy maar net kwijtgeraakt zijn. Met een beetje lucht in je fles blijf je wel even in leven. Maar jij wil liever geen valse hoop geven en dus hooguit een sonarboot laten varen om het lichaam terug te vinden? Goed. Kleine kans deze geschetste situatie. Maar zeker niet ondenkbaar. Duiker kwijt is zeker niet meteen duiker dood. Gelukkig maar
Jan (6-11-2016 om 14:46)
Indien een duiker niet snel door buddy’s wordt gevonden of zelf aan de oppervlakte kan komen is de overlevingskans 0. Bij het onwel worden onder water geniet de duiker geen bescherming van de afkoeling vanwege zijn duikpak. Het gouden uur is dan ook niet van toepassing. Waarom men dan toch brandweer en brandweerduikers laat opkomen bij duikongevallen is opmerkelijk. Je wekt hiermee tenslotte alleen valse hoop bij de achterblijvers. Overal kunnen mensen onwel worden maar onder water is het altijd te laat
Jacques Schenk (6-11-2016 om 13:57)
Ik vraag me bij dit soort vermissing. Altijd af waar de buddy van deze was en of er wel met een buddylijn gedoken is. In ieder een drama voor alle betrokkenen.
Cookie-instellingen beheren