Weerbericht:
Vandaag en morgen stevige (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Twintig man op zaak Schelde-Rijnkanaal

Toegevoegd: 11-11-2016, 18.17 uur
Het onderzoek bij het Schelde-Rijnkanaal.
Het onderzoek bij het Schelde-Rijnkanaal.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Manfred Berrevoets

RILLAND - De politie denkt dat de persoon die vrijdagochtend in het Schelde-Rijnkanaal werd gevonden door een misdrijf om het leven is gekomen. Een grootschalig opsporingsteam van twintig man is op de zaak gezet.


Het lichaam werd rond 10.00 uur door Rijkswaterstaat gevonden nadat medewerkers waren getipt door een schipper die een verdacht pakket zag drijven. Toen is ook de politie gewaarschuwd. Het is vooralsnog niet duidelijk of het om een man of een vrouw gaat. Ook is niet bekend hoelang het lichaam al in het water lag. Vanwege het behoud van sporen is het pakket nog niet uitgepakt. De politie hoopt dat het lichaam dit weekend kan worden onderzocht.

Het politieteam is begonnen met het horen van getuigen. Ook is er een sporenonderzoek gehouden bij het kanaal. De grootste prioriteit in het onderzoek ligt op dit moment in het vaststellen van de identiteit van het slachtoffer.

Omdat het lichaam in de buurt van de Nederlands-Belgische grens lag wordt binnenkort ook contact gezocht met de politie in België om een aantal zaken gezamenlijk te onderzoeken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren