Weerbericht:
Af en toe zon en vooral vandaag enkele buien
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 39 km

Taakstraf en boete voor wapenbezit

Toegevoegd: 14-11-2016, 19.59 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 58-jarige man uit Schouwen-Duiveland is maandag veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden en het betalen van 5.000 euro boete. De man werd ervan verdacht in 2014 ettelijke verboden vuurwapens in huis te hebben gehad.


Tegen de man was twee weken geleden een gevangenisstraf van een jaar waarvan de helft voorwaardelijk geëist. Zijn naam was boven komen drijven in een Amsterdams onderzoek naar wapenhandel.

De man had het wapen ooit gekocht van 'een Antilliaan' en werd daarna door Antilianen bedreigd. Om zichzelf een veiligheidsgevoel te geven kocht hij de nodige wapens via internet in Duitsland, die vervolgens onuitgepakt op zolder werden gelegd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren