Weerbericht:
Af en toe zon en vooral vandaag enkele buien
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 46 km

OM: 'Straf steekpartij gelijk aan voorarrest'

Toegevoegd: 14-11-2016, 20.02 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het ging eind vorig jaar niet goed met de 37-jarige M. W. uit Rilland. Zijn werk leverde hem de nodige stress op, hij verdacht zijn vriendin ervan dat zij was vreemdgegaan en de oplossing voor zijn problemen zocht hij in de drank en drugs.


Thuis resulteerde dat in de nodige ruzies waarbij zijn vriendin het moest ontgelden. Op 27 november vorig jaar was het weer zover. W. had bier en een halve fles whisky op en ze kregen weer eens ruzie met het nodige duw - en trekwerk. Volgens de verklaring van zijn vriendin had hij een mes gepakt en haar daarmee bedreigd en in haar bovenarm gesneden. Een jaap met negen hechtingen.

In de visie van W., voor zover hij zich nog iets kon herinneren, zat zijn vriendin op de bank en had hij een afstandsbediening en een mes in zijn hand. Toen zij wilde opstaan had hij haar met zachte hand teruggeduwd en misschien had zij zich op die manier gesneden. Of zoiets.

Poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel, oordeelde officier van justitie Jan Bezem en eiste maandag een celstraf gelijk aan het voorarrest 51 dagen plus 69 dagen voorwaardelijk als stok achter de deur. Inmiddels is het tussen W. en zijn vriendin weer koek en ei, is hij grotendeels van de drank af en heeft hij hulp gevonden om het ook zo te houden. 

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren