Weerbericht:
Af en toe zon en vooral vandaag enkele buien
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 51 km

Celstraf geëist tegen hebberige inbreker

Toegevoegd: 14-11-2016, 20.13 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 44-jarige Terneuzense draaideurcrimineel W. K. is maandag vier maanden celstraf waarvan de helft voorwaardelijk geëist.


K. trof het niet op die eerste juli van dit jaar. Hij reed op zijn fiets maar kreeg een lekke band. In een brandgang in Terneuzen zag hij een achterdeur openstaan en daar zou vast wel een fietspomp in huis zijn. Hij klopte op de deur. Geen reactie. Riep of er iemand thuis was. Geen reactie. Stapte naar binnen, keek rond en zag niemand.

En zo belandde K. met een respectabel strafblad aan vermogensdelicten, op de eerste verdieping en vond daar geen fietspomp, maar wel de nodige sieraden en een laptop. "Toen heb ik die uit hebberigheid gepakt", zei hij maandag op de zitting van de rechtbank in Middelburg. Veel plezier beleefde hij overigens niet van zijn diefstal, want de zoon des huizes kwam binnen.

K. sprong uit het raam van de eerste verdieping en liep vier gebroken ribben op. Kort daarna werd hij opgepakt en zit hij sindsdien achter de tralies. De officier van justitie in Middelburg eiste voor zijn 'hebberigheid' maandag dus vier maanden waarvan de helft voorwaardelijk tegen hem.

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Myriam (15-11-2016 om 08:57)
Leuk geschreven!
Cookie-instellingen beheren