Weerbericht:
Vannacht in het noorden nog een bui. Dinsdag overdag stevige (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Middelburgers wilden vals geld kopen

Toegevoegd: 15-11-2016, 13.57 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Twee Middelburgers zijn aangehouden omdat zij valse bankbiljetten hebben geprobeerd te kopen. Ook vier anderen zijn opgepakt.


Het onderzoek werd opgestart nadat twee meisjes in Den Haag werden aangehouden voor een winkeldiefstal op 24 september. Ze hadden een aantal valse biljetten van 50 euro bij zich. De politie kon in het onderzoek achterhalen waar de biljetten vandaan kwamen en nog dezelfde dag werden drie verkopers, Rotterdammers van 16, 18 en 20 jaar oud, aangehouden.

Bij hen waren ook de twee Middelburgers. Deze mannen van 24 en 32 jaar oud wilden volgens de politie valse biljetten kopen. Bij de mannen trof de politie 30 valse biljetten aan. De politie hield het hier niet bij en richtte zich op de herkomst van het valse geld. Het onderzoek leidde naar een Rotterdammer van 18 jaar oud. Hij werd op 10 november aangehouden in zijn woning in Rotterdam. Bij een doorzoeking werden 27 valse bankbiljetten gevonden.

De politie onderzoekt wie nog meer valse biljetten van de 18-jarige Rotterdammer kochten. Afgelopen vrijdag besloot de rechter-commissaris dat de verdachten het strafproces in vrijheid mogen afwachten. Het Openbaar Ministerie (OM) is tegen deze beslissing in beroep gegaan. De rechtbank behandelt dit beroep morgen. De aangehouden mannen blijven verdachten in de zaak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
FRED (18-11-2016 om 09:31)
wim, is dit een cryptische omschrijving van iets dat niet mag ?
Jeroen (16-11-2016 om 14:38)
Goed verhaal Wim, lekker duidelijk!
wim (16-11-2016 om 07:46)
Tot hier te hoor je van vals geld niet veel meer dat het gebruikt word maar helaas toch en vrij groot van omvang die daar aan schuldig maakten
Cookie-instellingen beheren