Weerbericht:
Af en toe zon en vooral vandaag enkele buien
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 12 km

Stank aan boord schip Westerschelde Westkapelle

Toegevoegd: 16-11-2016, 13.18 uur - Update: 16-11-2016, 19.33 uur
Door: Roland de Jong

WESTKAPELLE - De hulpdiensten onderzoeken een melding van stank aan boord van een schip dat zich op de Westerschelde bevind.


Volgens de Veiligheidsregio Zeeland lag het schip ten tijde van de buitengaats ter hoogte van Westkapelle en kwam de melding rond 13.00 uur binnen. "De geur werd alleen geroken ter hoogte van het schip en niet aan de wal", zo meldde de Veiligheidsregio al vrij snel.

De Maritime Incident Response Group (MIRG) van de Zeeuwse brandweer werd opgeroepen om metingen te verrichten. De Zeeuwse MIRG is gehuisvest in de Vlissingse brandweerkazerne en is gespecialiseerd in scheepvaartincidenten.

Rond 14.10 uur ging een loods aan boord van het schip. Deze rook niets meer maar desondanks is de MIRG rond 15.45 uur alsnog aan boord gegaan om metingen te doen. Het schip lag toen voor anker tussen Ritthem en Hoofdplaat.

De metingen van de brandweer bleken rond 17.15 uur niets te hebben opgeleverd. De politie gaat de oorzaak van de geuroverlast verder onderzoeken. Totdat dit onderzoek is afgerond blijft het schip voor anker liggen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren