Weerbericht:
Af en toe zon en vooral vandaag enkele buien
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 51 km

Vrouw voor tweede keer op laffe wijze bestolen

Toegevoegd: 18-11-2016, 15.04 uur
Door: Roland de Jong

HULST - Op de Wal in Hulst is donderdagochtend een vrouw door twee jongemannen beroofd van haar portemonnee. Volgens de politie gaat het om een cliënte van Tragelzorg en is zij recentelijk al eerder op soortgelijke wijze beroofd.


De beroving vond tussen 09.45 en 10.00 uur plaats in de buurt van het Princebolwerk. De vrouw reed op dat moment op haar fiets naar haar werk in de binnenstad van Hulst. Bij de Stationsweg vroegen de jongemannen haar om te stoppen, maar omdat ze het gevoel heeft dat er iets niet klopt reageert ze niet op het verzoek.

Ter hoogte van frituur Chevy’s stopt de vrouw alsnog. “De jongemannen vragen haar vervolgens mee te lopen naar ‘de wal’. Ze zet haar fiets neer aan de achterzijde van de Hema en loopt met de jongemannen mee, de Wal op. Daar blijven ze op het lager gelegen gedeelte, ongeveer ter hoogte van de parkeerplaats bij de Willibrordusschool. De jongemannen pakken de bril van de vrouw af en nemen goederen weg uit haar tas”, zo vertelt de politie.

Eerder bestolen
De mannen namen onder meer de portemonnee van de vrouw mee. Hierin zaten onder meer bankpasjes. Na de beroving is de vrouw weggerend en hevig overstuur terug naar huis gefietst. Volgens de politie was de vrouw zo bang dat ze geen weerstand kon bieden tegen de daders. “Het vervelende is ook dat dit al de tweede keer in een paar maanden tijd is dat deze vrouw het slachtoffer is geworden van een zelfde soort diefstal”, aldus de politie.

Een buurtonderzoek heeft tot nu toe niets opgeleverd. De politie is op zoek naar getuigen. Van de daders is het volgende signalement bekend: blanke mannen met (licht)blond haar, vermoedelijk tussen de 18 en 20 jaar oud. De eerste dader was wat langer dan de ander, maar de ander had een wat breder postuur dan de eerste.

De kleinere, bredere jongeman heeft volgens de vrouw niet zoveel gedaan. “Hij stond er alleen maar bij. De ander heeft daadwerkelijk haar tas geopend en haar bril afgepakt”, zo zegt de politie. De vrouw denkt zelf dat dezelfde twee jongens haar al eerder hebben beroofd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thera (20-11-2016 om 18:00)
E Bernays : Waarom maak je van jouw eigen ellende gebruik van verdriet van derden. Gebruik hiervoor de juiste wegen om je doel te bereiken..
Jac (20-11-2016 om 12:16)
Wanneer we alle rijkdom wat eerlijker verdelen dan zal dit soort dingen ook tot het verleden behoren. Maar nu zit alle rijkdom in de wereld bij een heel klein groepje inhalig mensen die blijkbaar alleen maar meer en meer willen. Gooi daar nog de drang naar macht bij en je heb de ideale mix voor alle ellende in onze wereld. Tijd dat de mens een beetje door evolueert naar wat mededogen.... Zo simpel en blijkbaar toch o zo moeilijk.........
W. Kruit (19-11-2016 om 12:16)
Wat een afgrijselijke laffe klootzakken!! Met zijn tweeën een meisje met beperkingen beroven. Sluit die maar een paar jaar op.
Frank (19-11-2016 om 12:15)
Zelf een kuil laten graven, nekschot. Het punt is dat zulke blonde mensen niet thuis horen in deze samenleving.
E Bernays (19-11-2016 om 11:40)
Ik ben gewoon werkende, in mijn portemonnee zit niet genoeg om de moeite van beroven te nemen en ik heb maar 1 bankpasje. Blijkbaar hebben cliënten van tragelzorg een iets andere levensstijl en daarom vraag ik me af waarom die dan verschillende bankpasjes nodig hebben ? Zeker als het iemand betreft die al eerder beroofd is ? Niet dat ik dat afkeur, verschil moet er zijn toch ? Ik als werkende die niets overhoud ben gewoon verheugd dat ik me krom mag betalen voor betere zorg voor hulpbehoevenden in de maatschappij. Het grote voordeel is dat ik nu niets meer heb dat gestolen kan worden. Win- win voor mij, hoera !
Kees (19-11-2016 om 11:07)
@TRUUS, beetje jammer dat je moet opmerken dat het blanke mannen zijn. Dit riekt naar discriminatie.
Cookie-instellingen beheren