Weerbericht:
Af en toe zon en vooral vandaag enkele buien
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 15 km

Kunstgebit in tweeën tijdens onrustige nacht Hulst

Toegevoegd: 19-11-2016, 14.01 uur
Door: Roland de Jong

HULST - Tijdens een onrustige uitgaansnacht in Hulst is vannacht iemands kunstgebit in twee stukken gebroken. Voor deze mishandeling is één persoon aangehouden.


Rond 02.00 uur kreeg de politie door dat bij de Kleine Bagijnestraat met vuilnisbakken werd gegooid. Ook zou er tegen deuren getrapt worden. Kort hierop werd een flinke vechtpartij gemeld bij een café aan de Lange Nieuwstraat. Politieagenten troffen ter plekke ongeveer alle bezoekers van twee naast elkaar gelegen cafés op de hoek van het Cornelis de Vosplein en de Lange Nieuwstraat buiten op straat.

Direct bij aankomst werd een politievoertuig bekogeld met glazen. “Agenten hebben zich vervolgens tussen het publiek gemengd en hoorden van verschillende kanten het verhaal dat er in het café aan de Lange Nieuwstraat een vechtpartij was geweest tussen twee groepjes. Binnen was met glaswerk gegooid en er waren rake klappen uitgedeeld. Ook was de toegangsdeur van het café vernield”, zo zegt de politie.

Intussen was ook een opstootje ontstaan bij een café aan het Cornelis de Vosplein. “Dit ontstond na de vechtpartij in het andere café. Bij dit opstootje werd een bezoeker van het café op een dusdanige manier mishandeld dat zijn kunstgebit in twee stukken brak. Deze man heeft vanmiddag aangifte gedaan en we hebben een 20-jarige Hulstenaar opgepakt als verdachte. Hij zit nog vast in een politiecel in Torentijd en zal vandaag gehoord worden door de recherche.”

Vanwege de opstootjes in en om de beide cafés hebben de uitbaters hun gelegenheden tussen 02.15 en 02.30 uur gesloten. Tegen 03.00 uur was de rust in het centrum van Hulst weder gekeerd. De politie is een onderzoek gestart en zal getuigen van wie de namen bekend zijn benaderen om duidelijk te krijgen wat er precies is gebeurd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hulstenaar (20-11-2016 om 13:44)
Ik denk dat Terneuzenaars zich beter met Terneuzen bezig houden! Daar gebeurt gelukkig nooit niks, en die burgemeester van hun zelf kunnen we ook maar beter over zwijgen. Sluitingstijd gaat niet helpen het is altijd bij de zelfde cafés dat het gezeur is, ze zouden beter een slot aan de deur hangen daar.
Bouw die muur (20-11-2016 om 12:16)
Altijd de zelfde soort "groepjes" die problemen zoeken. De politie kan het toch niet aan want al worden ze zelfs bekogeld kunnen ze nog niets aanrichten dus het is een gezagloze gewelddadige anarchie in dat gat. De overheid faalt dus gewoon, maar u moet daarvoor wel gewoon belasting betalen. En dan te bedenken dat die caféhouders dit als hun gasten zien die ze blijkbaar gewoon bedienen om geld binnen te halen. Je zal daaraan maar je geld moeten verdienen. Ik denk ze maken geen vrienden zo.
W. Kruit (20-11-2016 om 12:00)
Dat wordt voorlopig soep eten. Maar serieus, laat de dader maar de volledige rekening van een nieuw kunstgebit betalen. Dus ook het eigen risico en het deel van het bedrag dat normaal door de verzekering wordt vergoed. Laat hem daar maar (financiëel) op leeglopen..
Kees (20-11-2016 om 11:29)
Dit is de afvoerputje van Zeeland, drugs drank en intimidatie is hier normaal geworden.
k (20-11-2016 om 11:17)
gezellig in hulst, na terneuzen en axel nu ook hulst naar de kloten en de politie ha een lachertje die komen pas als beide partijen half ko geslagen zijn want dan zijn burgers zo mak als een lammetje, voor de rest liters koffie zuipen op het bureau hier en daar een pilletje of in beslag genomen joint nuttigen. politie dat is snel verdient. horen zien en zwijgen tot het te laat is daar staat politie in heel zeeuws vlaanderen om bekend
Terneuzenaar (20-11-2016 om 11:03)
Wat een slappe hap daar, de politie is genoodzaakt om met een horde politie paarden en/of ME daar toezicht te gaan houden denk ik, het is elke dag van het weekend wel prijs! Anders zou ik als Burgemeester van Hulst de openingstijden aanpassen van 18:00 uur t/m 00:00 uur, met verplichte beveiliging!
Cookie-instellingen beheren