Weerbericht:
Af en toe zon en vooral vandaag enkele buien
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 15 km

Containerschip op drift na aanvaring

Toegevoegd: 20-11-2016, 14.13 uur - Update: 20-11-2016, 17.26 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Na een aanvaring vanochtend in het ankergebied Schouwenbank voor de kust van Schouwen-Duiveland is een containerschip op drift geraakt. Dat meldt de Kustwacht.


Volgens de Kustwacht kwamen de containerschepen Berwick en Victoria rond 11.00 uur met elkaar in aanvaring. Er waren geen slachtoffers en er sloeg geen lading overboord. Ondanks dat ze twee ankers had verloren, kon de Victoria haar reis voorzetten.

Op drift
De Berwick, met 19 personen aan boord en varend onder de vlag van de Marshall Islands, verloor haar bakboordsanker. Daarnaast kreeg het schip ook problemen met de motor. Het schip raakte op drift en koerste richting het platformgebied Maas Noord (nabij Rotterdam). Hierop werden twee sleepboten op pad gestuurd.

Rond 14.45 uur bleek dat de het schip weer voortstuwing had gekregen en dus weer bestuurbaar was. Het schip kon zelfstandig naar een haven varen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (20-11-2016 om 23:21)
De KNRM sleept wel een sloepje maar geen groot containerschip vol met containers die zijn ankers heeft verloren. Maar se slepers zijn onderweg
Popeye (20-11-2016 om 16:37)
Slordig! Sleept de KNRM daar niet? Hopelijk zijn die sowieso niet nodig en krijgen ze de kar draaiend :-)
kees (20-11-2016 om 15:00)
ik hoop dar de sleepboten op tijd zijn want een vol containerschip vaar zo een olieplatform ondersteboven die stopt niet
Cookie-instellingen beheren