Weerbericht:
Af en toe zon en vooral vandaag enkele buien
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 38 km

Duitse relschoppers: straffen tot 5 maanden cel

Toegevoegd: 21-11-2016, 12.56 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag vier Duitse relschoppers veroordeeld tot celstraffen variërend van 3 tot 5 maanden. Drie personen werden vrijgesproken.


De zeven maakten onderdeel uit van een grote groep Duitsers die op 12 april 2015 in Renesse voor ongeregeldheden zorgde. Zij behoorden tot de zogeheten Ultras-Gelsenkirchen: de harde kern van voetbalclub Schalke-04. Deze was met 78 man naar Renesse gekomen om het 'afscheid te vieren' van één van hun vrienden, die anderhalf jaar de cel in moest.

Toen bij een vechtpartijtje met andere stappers de politie wilde ingrijpen, sloeg de vlam in de pan en keerde een deel van de fans zich massaal tegen de politie. Daarbij werd geschopt en geslagen. Portiers moesten bijspringen om de agenten en beveiligers te helpen. Eén agent kreeg een bierpul tegen zijn hoofd en een ander verloor het bewustzijn. Een ander liep een zware hersenschudding op.

De advocaten van de verdachten verzochten de rechtbank hun cliënten vrij te spreken omdat volgens hen niet vast was komen te staan wie geweld zou hebben gebruikt en wie niet. Tijdens de verhoren bij de rechter-commissaris bleken de agenten die eerder hadden verklaard hun belagers duidelijk te hebben herkend, aanmerkelijk minder zeker van hun zaak te zijn geweest.

Eén persoon werd vandaag 3 maanden cel opgelegd. Twee anderen kregen 4 maanden en een vierde verdachte moet 5 maanden de cel in. In drie gevallen was er dus sprake van gebrek aan bewijs.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
vraag (21-11-2016 om 21:05)
Ze zijn er toch alle 78 bij geweest? Waarom niet alle 78 de cel in? Net of je in de hectiek als 78 man je gaan slaan en schoppen, met een paar agenten precies 78 man uit elkaar kan houden.... Kromme regel. Gewoon openlijke geweldpleging waar 6 jaar cel op staat en tegen een ambtenaar zal het nog wel wat hoger liggen, dus als de rechtspraak een beetje zou kloppen in Nederland, zouden ze binnenkort een feestje moeten vieren dat ze alle 78 voor minimaal 6 jaren de cel in moeten.... Lekker rustig en minimaal 6 jaar geen gezeik van die gasten. Laat ze maar werken om eten te krijgen in de gevangenis en de gevangenissen hoeven ook niet te sluiten! Volgens mij zijn dat allemaal voordelen!! Of denk ik te rechts??
kees (21-11-2016 om 20:53)
Moeten ze bij alle voetbal ongeregeldheden doen 3 tot 5 maanden cel. Dan is het lachen snel over
Cookie-instellingen beheren