Weerbericht:
Vrij warm weekeinde met af en toe onweersbuien
Verkeersinformatie:
Geen files

OM eist celstraf voor steekpartij

Toegevoegd: 21-11-2016, 18.44 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft maandag tegen de twintigjarige Middelburger B. I. een celstraf van anderhalf jaar waarvan zes voorwaardelijk plus de tenuitvoerlegging van een eerder vonnis van dertig dagen geëist.


I. wordt ervan verdacht op 11 augustus van dit jaar een achttienjarige Vlissinger met een mes te hebben gestoken, waardoor deze een dubbele klaplong opliep. I. was de regelaar van een massale vechtpartij tussen een Middelburgse en een Vlissingse groep jongeren. De aanleiding voor die vechtpartij was een eerdere ruzie tussen de twee groepen tijdens de Middelburgse kermis.

Via social media daagde I. de Vlissingers uit om een en ander met de vuisten 'uit te praten'. Op die bewuste 11e augustus, de tegenpartij was toen al voor de knokpartij uitgenodigd, bedacht I. zich dat hij nog in een proeftijd liep, dus beter geen knokpartij kon beginnen en waarschuwde hij de wijkagent. Op en bij het Oosterscheldeplein werden de nodige klappen uitgedeeld waarbij iedereen vertelde dat I. met een mes had gestoken.

Niemand - ook het slachtoffer niet - had het overigens gezien. Het slachtoffer ging er dan ook van uit dat het I. moest zijn geweest, omdat die het dichtste bij hem had gestaan. I. ontkent in alle toonaarden zijn opponent te hebben gestoken. De uitspraak is op 5 december.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren