Weerbericht:
Vrij warm weekeinde met af en toe onweersbuien
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf en rijontzegging voor wegpiraat

Toegevoegd: 21-11-2016, 18.57 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 35-jarige Middelburger T. de M. hoorde vandaag in Middelburg een celstraf van een jaar waarvan de helft voorwaardelijk, een rijontzegging van twee jaar en het betalen van 480 euro smartengeld tegen zich eisen. Ook wil de officier van justitie dat zijn auto verbeurd wordt verklaard.


De M. reed in de avond van 4 juli dit jaar in zijn niet-APK-gekeurde auto wat rond. In de Roozenburglaan in Middelburg was de politie bezig met de controle van een fietsster en hoorde de auto van De M. op afstand aankomen. Omdat wie aandacht vraagt die ook krijgt, besloot de politie hem te laten stoppen.

Omdat De M. al eerder was staande gehouden terwijl zijn APK niet in orde was, raakte hij in paniek en negeerde hij het stopteken. Volgens de politieman die het stopteken had gegeven moest hij opzij springen om het vege lijf te redden. De M. zei naar links te zijn uitgeweken en de agent geen moment in gevaar te hebben gebracht.

De officier van justitie dacht daar anders over: poging doodslag omdat De M. het risico had genomen de agent wel degelijk te raken. De uitspraak is over twee weken..


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Truus (23-11-2016 om 00:20)
Poging tot doodslag? Kom op zeg! We negeren een stopteken, sturen er links voorbij en gaan er vandoor. Foei! Maar dat de agent dan schrikt van de herrieuitlaat van die auto en opzij stapt uit pure schrik, is verre van een poging tot doodslag! Kom op Nederland word wakker!! De rozenburglaan is breed genoeg..
Jeff (22-11-2016 om 19:15)
Dus als een willekeurig iemand die ik niet ken mij een stopteken geeft, ik dat niet wil doen er dan links langs ga omdat hij in de weg sta en ik door wil rijden, is dit poging tot doodslag! Goed bezig mensen.
wim (22-11-2016 om 07:02)
Voor zo'n vent is er maar een oplossing rijbewijs voor goed innemen
Cookie-instellingen beheren