Weerbericht:
Af en toe zon en vooral vandaag enkele buien
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 25 km

Granaat Mortiere blijkt ongevaarlijk

Toegevoegd: 21-11-2016, 19.19 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De Explosieven Opruimingsdienst heeft maandag de granaat onschadelijk gemaakt die eerder was gevonden in Middelburg. Het gaat om een granaat van een Engels afweergeschut uit de Tweede Wereldoorlog.


Het explosief werd zaterdag gevonden op een braakliggend terrein aan de Jazzroute in de wijk De Mortiere. Volgens de experts van de EOD leek het erop dat de granaat op scherp stond. Bovendien lag het explosief in een gebied waar kinderen spelen. Daarom heeft de gemeente het terrein afgezet.

Maar achteraf blijkt dat de granaat nooit gevaarlijk is geweest. Alle explosieve materiaal bleek in de loop der jaren er al uit te zijn gelekt. Dat heeft de EOD geconstateerd nadat de granaat maandag rond het middaguur op een plofveld bij Ritthem tot ontploffing werd gebracht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (21-11-2016 om 20:51)
dat zag ik al aan de foto. Er zat een enorm gat in. Als er nog wat in zat kon je hem zo leegschudden
Cookie-instellingen beheren