Weerbericht:
Een enkele bui. Morgenmiddag enige tijd regen
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 12 km

Drie arrestaties vanwege reeks babbeltrucs

Toegevoegd: 23-11-2016, 16.01 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Een rechercheonderzoek naar babbeltrucs in bejaardentehuizen in de regio Oosterscheldebekken heeft geresulteerd in de aanhouding van twee mannen en een vrouw. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij deze zeer laffe vorm van diefstal uit woningen waarbij vooral oudere slachtoffers gedupeerd zijn.


Sinds 24 oktober kwamen er volgens de politie 14 aangiftes en diverse meldingen binnen over babbeltrucs. Deze waren uitgevoerd in Goes, ’s-Heer Arendskerke en Heinkenszand. "Telkens ging het om een vrouw met een kind die aan de deur oliebollen wilden verkopen voor een goed doel. De vrouw wist vaak op deze geraffineerde manier binnen te komen, maar soms drong ze ook brutaal en zonder uitnodiging binnen. Eenmaal in de woning vroeg het kind of het water mocht drinken of even gebruik mocht maken van het toilet. Tijdens deze afleiding sloeg de vrouw toe en haalde zij de portemonnee van het slachtoffer leeg of stak zij deze in haar tas", zo legt de politie de werkwijze van de vrouw uit.

Het rechercheonderzoek leidde al snel naar een 26-jarige vrouw uit de gemeente Borsele. Zij is afgelopen maandag in haar woning aangehouden. Vanmorgen volgden nog de arrestaties van een 21-jarige man uit de gemeente Borsele en een 33-jarige man uit Zwijndrecht op verdenking van samenwerking met de vrouw. Alle verdachten zijn voor nader onderzoek en verhoor in verzekering gesteld en zitten nog vast.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren