Weerbericht:
Af en toe zon en vooral vandaag enkele buien
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 18 km

Bejaarde automobilist wacht politie op met stok

Toegevoegd: 24-11-2016, 12.01 uur
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - Woensdagavond omstreeks 22.45 uur zag een getuige dat een personenauto tegen een verkeerspaaltje aanreed op de Koninginnelaan in Terneuzen. Dit herhaalde zich een paar keer en de getuige zag vervolgens dat de veroorzaker wegreed zonder iets te doen om zijn gegevens kenbaar te maken. Hij noteerde het kenteken van de auto en belde de politie.


Agenten onderzochten waar het voertuig thuishoorde en dat bleek ook op een adres te zijn in Terneuzen. Zij zijn ter plaatse gegaan om de bestuurder te confronteren met hun bevindingen, maar op aanbellen werd niet opengedaan. Even later konden de agenten de woning toch binnentreden en toen bleek dat de bewoner de voordeur had gebarricadeerd met meubilair.

De man zelf, een 72-jarige inwoner van Terneuzen, stond de agenten op te wachten met een stok in zijn handen. De man is aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau. Daar heeft hij een ademanalyse moeten ondergaan. Hieruit bleek dat hij bijna vier keer teveel alcohol had gedronken. Het rijbewijs van de man is ingenomen.

Ook is er een melding gedaan naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Zij gaan onderzoeken of de man nog wel in staat wordt geacht om een auto te besturen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bert (1-12-2016 om 06:58)
Het lijkt me inderdaad tijd dat deze man zijn auto in gaat ruilen voor een scootmobiel, en wie weet kan die voor zijn agressieve gedragingen gelijk door naar een gesloten afdeling voor verwarde bejaarden ? Langer zelfstandig blijven wonen wat het kabinet wil is hier voorbij gegaan, men kan zich afvragen of dat bij iedere oudere met misstanden en gevaar, agressie, overlast, schrijnende situaties vastgesteld moet worden voordat het niet meer gaat. omdat de rijke machtshebbers geen geld over hebben voor de zorg ouderen. Het neo nepotistisch kapitalisme is gewoon onmenselijk, zo ga je toch niet met mensen om ?
Terneuzenaar (26-11-2016 om 09:19)
@a, ook logisch dat ie met drank op achter het stuur kruipt, 72 jaar of niet, dronken of niet?!
a (25-11-2016 om 07:19)
Logisch dat de man de deur heeft gebarricadeerd en met een stok klaar staat als er begin van de nacht wordt aangebeld. Dronken of niet.......
Erik (24-11-2016 om 12:36)
Owww nee...ga mij niet vertellen dat de "bejaarde mede mensch" ook al dit soort gedrag gaat vertonen. Moet niet gekker worden!
marc (24-11-2016 om 12:16)
Toch snap ik ergens iets niet. Een man van 72 die een paar paaltjes omver rijdt en echt teveel heeft gedronken wordt zijn rijbewijs ingenomen en moet een nieuwe test afleggen. Een wegpiraat die met hoge snelheid een baby doodrijd in een kinderwagen (en al vaker voor te hard rijden is beboet) krijgt een taakstraf van 240 uur. Volgens mij is de rechtelijke macht de weg helemaal kwijt.
Cookie-instellingen beheren