Weerbericht:
Af en toe zon en vooral vandaag enkele buien
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 40 km

Drie aanhoudingen na wilde achtervolging

Toegevoegd: 27-11-2016, 13.35 uur
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - De politie heeft op het Stadhuisplein in Terneuzen drie mannen aangehouden na een achtervolging.


Het trio, een 23-jarige man uit Terneuzen, een 22-jarige man uit Axel en een 21-jarige man met een onbekende woonplaats, reed met hoge snelheid dwars door het uitgaansgebied. Agenten zagen zondag rond 02.30 uur een auto met hoge snelheid over de Schuttershof weg rijden. Ze besloten de bestuurder een stopteken te geven. Dit werd echter genegeerd en de auto ging er met hoge snelheid vandoor.

Er ontstond een achtervolging via de Renulaan, Korte Dijkstraat, Dijkstraat en de Nieuwediepstraat. Daarbij werden snelheden van boven de 100 kilometer per uur bereikt. Ook schakelde de bestuurder zijn verlichting uit.

Op het Stadhuisplein kwam de auto tot stilstand. De drie mannen die in de auto zaten zijn direct aangehouden. De 23-jarige bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn. Van deze beginnende bestuurder is het rijbewijs ingenomen. De verdachte op de achterbank van de auto, een 22-jarige man uit Axel, verzette zich hevig tijdens zijn arrestatie. Het bleek dat hij drugs op zak had. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

De 21-jarige bijrijder werd kort na de aanhouding weer in vrijheid gesteld omdat er geen strafbare feiten werden geconstateerd. De bestuurder mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten, zonder rijbewijs, maar met een proces-verbaal op zak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cerebrus (28-11-2016 om 14:04)
Onbegrijpelijk dat zo'n verkeersmisdadiger zomaar het politiebureau uit mag wandelen.
k (28-11-2016 om 12:27)
wat? 100kmh door de dijkstraat op dat tijdstip, ik heb er gewoond moet er niet aan denken, hoe krijg je het ├╝berhaupt voor elkaar om het in je kop te halen daar zo hard te rijden alleen het rijbewijs innemen is niet genoeg als je zo iets flikt ben je in mijn ogen allang hersendood. er kunnen daar mensen lopen die uit de cafe's onderweg naar huis zijn
Cookie-instellingen beheren