Weerbericht:
Af en toe zon en vooral vandaag enkele buien
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 17 km

Tot 4 jaar geëist in zedenzaak

Toegevoegd: 28-11-2016, 15.46 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor het aanzetten tot prostitutie, het seksueel uitbuiten van een 17-jarig meisje is maandag tegen de 27-jarige E. R. uit Velp een gevangenisstraf van vier jaar geëist. Zijn medeverdachte, de 21-jarige R. C. uit Goes zou voor twee jaar achter de tralies moeten verdwijnen. Daarnaast zou het duo een schadevergoeding van een dikke 30.000 euro moeten betalen.


Beide mannen zitten al geruime tijd in voorarrest: C. 217 dagen en R. 384 dagen. De vriendin van R., de 20-jarige Vlissingse S.P., loopt in afwachting van haar berechting sinds afgelopen kerstmis vrij rond. Zij staat dinsdag terecht voor haar aandeel in de zaak.

Het meisje verbleef in een inrichting en werd begin november 2014 door C. aangespoord om daar weg te lopen. Ze werd op het station in Goes afgehaald door C., R. en P. en vond onderdak bij C. Daar werd ze met enig geweld en bedreigingen 'overgehaald' om in de prostitutie te gaan. Er werden naaktfoto's van haar gemaakt, er werden advertenties gemaakt en op sekssites van het internet gezet. Alles was mogelijk en seks zonder condoom was geen enkel probleem.

De eerste dag ontving ze zeven klanten en de drie weken die daarop volgden vrijwel elke dag en nacht wel vier tot vijf klanten. De klanten werden ontvangen in diverse woningen in Middelburg en Vlissingen. Ook was er sprake van escortservices en car-dates.

Volgens verklaringen van het slachtoffer regelde de vriendin van R. vrijwel alles. Ze incasseerde het geld, zorgde voor de afspraken en zorgde voor het vervoer. Het meisje zelf ontving voor haar 'verleende diensten' geen rooie cent. Zij kreeg daarvoor een trui, een broek en een tattoo. Het geld verdween direct naar het trio. Als gevolg van de prostitutie liep het meisje twee geslachtsziekten op en is ze onvruchtbaar geworden.

Volgens de raadslieden van de twee mannen is er weinig bewijs dat ze zich hebben ingelaten met het prostitueren van een minderjarig meisje. V. zou hooguit kunnen worden verweten dat hij haar heeft vervoerd en C. wist sowieso van niets.

Donderdag 1, vrijdag 2 en donderdag 8 december moeten in totaal veertien klanten van het meisje terechtstaan. Overigens moet C. binnenkort opnieuw voor de rechtbank verschijnen voor een andere zaak waarin een minderjarige tot prostitutie werd aangezet.

Uitspraak op 19 december.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
hakkie takkie (29-11-2016 om 12:29)
Dat dacht ik ook jan, maar dan geen dierenarts maar gewoon met twee stenen.
De oude cultuur van zeeland (29-11-2016 om 12:27)
Straffen tot wel 4 jaar ? Hieruit blijkt dat zeeland/nederland slavernij nog steeds vrij normaal vind gezien de belachelijk lage straf die hier als heel wat wordt gepresenteerd. Middeleeuws noem ik dat, pure discriminatie, de VOC geest heerst nog volop. Louter voor economische winsten wel te verstaan. Als we dan toch middeleeuws gaan doen is het veel beter om de daders publiekelijk te folteren en te vierendelen of zoiets, maar dat vindt de slavernij aanhang dan weer te barbaars en komen ze met flutstrafjes. Het geeft goed weer wat een discriminerende racistische beulen maatschappij dit is, maar ja, als de rijke beulen maar geld kunnen schrapen over de rug van anderen, dan kan alles. Wie zijn de grootste beesten ?
wim (29-11-2016 om 07:27)
Wat een stelletje onmensen zijn dat zij moesten levenslang gevangenis straf krijgen om op die manier geld te verdienen om zo'n meisje daarvoor te gebruiken met alle gevolgen voor haar die je hier leest
jan (28-11-2016 om 16:40)
Die lui die dit doen moet je niet in de bak stoppen. Dat kost de gemeenschap alleen maar een berg geld. Gewoon castreren die lui,even langs een dierenarts en voor enkele tientallen euros ben je klaar s morgens brengen en s middags wegwezen
Cookie-instellingen beheren