Weerbericht:
Af en toe zon en vooral vandaag enkele buien
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 51 km

OM eist 1,5 jaar cel voor verdachte zedenzaak

Toegevoegd: 29-11-2016, 16.43 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen een 21-jarige vrouw uit Vlissingen, die als één van de hoofdverdachten wordt gezien in de zaak waarin een 17-jarig meisje tot prostitutie werd gedwongen, is dinsdag een gevangenisstraf van 18 maanden plus nog eens 12 maanden voorwaardelijk als stok achter de deur geëist.


Daarnaast zou zij - al dan niet gezamenlijk met haar twee medeverdachten een schadevergoeding van 37.000 euro moeten betalen. Tegen deze twee andere verdachten werden gisteren celstraffen van respectievelijk twee en vier jaar cel geëist.

Volgens verklaringen die maandag door de twee mannen, waaronder haar loverboy uit Velp ( vier jaar cel) werden afgelegd, regelde de vrouw vrijwel alles. Ze maakte foto's en advertenties, zette die op sekssites en regelde de afspraken. Ze zorgde voor het vervoer, onderdak en incasseerde het geld.

Dinsdag leek de zaak toch genuanceerder te liggen. Ook de Vlissingse was slachtoffer geweest van haar loverboy en de prostitutie ingejaagd. Hij had foto's genomen en filmpjes van haar gemaakt en dreigde die op internet te zetten.

Toen zij - terwijl hij achter de tralies zat - er in slaagde het belastende materiaal te verwijderen durfde ze vrijuit te praten en legde ze een verklaring af waaruit zou moeten blijken dat ze onder dwang had gehandeld. Ja, ze had het meisje naar klanten gebracht maar nee, ze had geen geld ontvangen.

De Vlissingse gaf aan nog steeds erg bang voor de man te zijn en vertelde ze dat er meer meisjes voor hem hadden gewerkt of nog werkten. Inmiddels het leven van de 21-jarige een positieve wending gekregen en vreest ze voor haar toekomst als ze de cel in moet. Haar raadsman verzocht de rechtbank de vrouw een celstraf gelijk aan haar voorarrest van 44 dagen plus onder meer een taakstraf en/of een voorwaardelijke straf op te leggen.

Donderdag 1, vrijdag 2 en donderdag 8 december staan de klanten van het slachtoffer terecht. Uitspraak op 19 december.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren