Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 324 km

Zeer grote brand appartement Vlissingen

Toegevoegd: 29-11-2016, 19.24 uur - Update: 29-11-2016, 21.07 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - In een appartement aan de Singel in Vlissingen is vanavond rond 19.00 uur brand uitgebroken. De brandweer heeft de brand opgeschaald naar zeer grote brand.


De brand woedde op de bovenverdieping van het gebouw en er kwam al snel veel rook vrij. De brandweer vroeg tien minuten na de eerste melding een extra bluswagen ter plekke maar uiteindelijk werden er vijf blusvoertuigen, een hoogwerker en een ladderwagen ingezet.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland stond het appartement op de tweede verdieping leeg. Op de begane grond van het gebouw is een dokterspraktijk gevestigd. De brand was lange tijd uitslaand en de brandweer zette onder meer een hoogwerker in om de vlammen te doven. Ook werd er geblust vanaf een balkon en een schuur.


Geen gewonden
De mensen die in het pand aanwezig waren, zijn uit het gebouw gehaald. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. Er is een ambulance ter plekke maar die staat stand-by. De politie heeft inmiddels een ruim gebied rondom het brandadres afgezet met linten.

Geblust
Volgens de Veiligheidsregio Zeeland waren de begane grond, de eerste en de tweede verdieping rond 20.20 uur brandvrij. Wel woedde er toen nog brand onder de dakpannen van de zolderverdieping. Rond 21.00 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven en was het vuur dus onder controle.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
lezer (30-11-2016 om 11:54)
@Misantroop zorg dat je de materie kent voordat je iets roept. Zeer grote brand zegt niets over de daadwerkelijke grootte, maar heeft puur te maken met de inzet van eenheden. Zo kan een kleine brand aangeduid worden als zeer grote brand, bijvoorbeeld als het moeilijk is om water te winnen, groot overslag gevaar etc.
vlis (30-11-2016 om 11:00)
@misanstroop wel is na gedacht dat het niks met de grote van de brand maar met de moeilijks heit graat kan zijn zo als in elk bedrijf heb je termen om bepaalde dingen aan te duiden ik kan me voorstellen dat dit een lastige locatie is om bij te komen en je meer man kracht nodig heb en als je beetje na denk komt er bij grote brand meer materiaal die kant op dus lijkt me geen aanstellerij maar mag hopen dat jou huis nooit de fik in gaat dan dat ze dan juist opschalen naar kleine brand terwijl er veel leed voorkomen hat kunnen worden bij opschaling grote brand wand dan zal je opeen anders gaan praten dan de onzin die je nu uitkraamt als je er geen verstand van heb of je weet niet hoe een organisatie werkt hou dan lekker je mond dicht
André (30-11-2016 om 09:34)
@Misantroop; Laten we het er maar op houden dat "zeer grote brand" vakjargon is voor de brandweer. Chemiepack was "Grip 4". Dit is ook vakjargon voor de brandweer...
t Is wat (30-11-2016 om 09:29)
Dat was een ramp, Misantroop! Kwamen, dacht ik, ook veel schadelijke stoffen bij vrij? Wat was hier de oorzaak?
Johan (30-11-2016 om 09:22)
@misantroop de term zeer grote brand zegt niets over de grootte van het vuur maar over het aantal voertuigen dat wordt ingezet. In tegenstelling tot jouw reactie heeft dat niets met aanstellerij te maken.
Sjaak Bonenstaak (30-11-2016 om 08:41)
@Misantroop (30-11-2016 om 00:20): Bespaar u zelf en ons de moeite om niet te reageren als u geen kennis van zaken heeft. De brand bij Chemie Pack was een GRIP 4. Verder kan ik u mededelen dat de kwalificatie voor opschaling naar zeer grote brand niet gerelateerd is aan de vlammen of omvang, maar aan het materieel wat nodig is om het incident te kunnen bestrijden.
Cookie-instellingen beheren