Weerbericht:
Af en toe zon en vooral vandaag enkele buien
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 47 km

Schoolkinderen helpen bij controle Sint Laurens

Toegevoegd: 30-11-2016, 12.26 uur
Door: Roland de Jong

SINT LAURENS - De politie heeft vanochtend in Sint Laurens samen met schoolkinderen weggebruikers aangesproken op hun rijgedrag.


Tussen 08.45 en 09.30 uur werd op de Noordweg gecontroleerd op snelheidsovertredingen. Met behulp van een lasergun werden de gereden snelheden van automobilisten gemeten. Bestuurders die te hard reden kregen van de kinderen een duim omlaag. Bestuurders die zich aan de snelheidslimiet hielden kregen een duim omhoog.

Ook fietsers die aan de verkeerde kant van de weg fietsten werden aangesproken op hun gedrag. Er werd vanochtend overigens alleen gewaarschuwd maar de politie laat weten dat in het dorp de komende tijd ook controles plaatsvinden waarbij wel bekeurd wordt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
harry (30-11-2016 om 17:29)
30km/h is het daar. Vroeger was het notabene onderdeel van de N57 (80km/h traject met in st laurens 30km/h) Toen is de N57 verlegd, dus op het oude traject werd het aanzienlijk minder druk 80% minder verkeer. dus veiliger! Wat doet men vervolgens? Men gaat het traject voor tonnen veranderen en versmallen, is ineens geenvoorangsweg meer en dat na dat het 50jaar wel een voorangsweg was. in het het door is de max van 50 naar 30km/h gegaan. Door deze veranderingen heeft de weg ook nog eens 10maanden open gelegen. Men had beter hier helemaal niets aan gewijzigd. Voor sommige mensen is dit gewoon de bestemmingsweg en niet de nieuwe N57.
Herrie (30-11-2016 om 16:12)
Ik vind het heel goed om kinderen te betrekken bij dit soort acties. Het zal zeer zeker bijdragen tot verantwoordelijksgevoel m.b.t. verkeersveiligheid voor nu en later.
Tonnie (30-11-2016 om 14:16)
Kinderen inschakelen om volwassenen "op hun gedrag te wijzen" vind ik zo misselijk. Goedkoop jopie-popie-gedrag van de politie en de school. Ik krijg in elk geval de neiging bazige en met zichzelf ingenomen kinderen een draai om de oren te geven. Laat ze maar op zichzelf letten.
Cookie-instellingen beheren