Weerbericht:
Vrij warm weekeinde met af en toe onweersbuien
Verkeersinformatie:
Geen files

Vijftien nieuwe AED's in Zeeland beschikbaar

Toegevoegd: 30-11-2016, 20.57 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Onze provincie beschikt sinds afgelopen maand over vijftien nieuwe locaties met een openbaar beschikbare Automatische Externe Defibrillator (AED).


Bij een hartstilstand is de overlevingskans het grootst wanneer binnen de eerste 6 minuten acute zorg verleend wordt. Als gebruik wordt gemaakt van een AED is de overlevingskans groter. Een AED kan het slachtoffer namelijk, indien nodig, een elektrische schok geven waardoor het hartritme en daarmee de bloedcirculatie weer hersteld kunnen worden.

De uitbreiding van het aantal AED's is mede mogelijk gemaakt door vervoersbedrijf Connexxion en is tot stand gekomen in samenwerking met het alarmeringssysteem Hartveilig Wonen. Hierin werken burgerhulpverleners samen om te zorgen voor een zo goed mogelijk dekkend netwerk van burgers die willen helpen met reanimeren als iemand een circulatiestilstand krijgt.

Alarmering
Mensen die bij Hartveilig Wonen zijn aangesloten krijgen een speciale app of via SMS een melding als er een melding is binnengekomen van een reanimatie. Vervolgens worden de vrijwilligers op pad gestuurd om direct naar het slachtoffer te gaan of eerst de dichtstbijzijnde AED op te halen.

Volgens Connexxion zijn vijf AED's in een buitenkast met 24/7 support en service geplaatst. De overige tien AED's zijn geplaatst bij vestigingen van Connexxion en op overige buitenlocaties. Het periodieke onderhoud van de AED’s wordt gedaan door HartveiligWonen en is geborgd voor de komende 5 jaar.

Meer informatie over Hartveilig Wonen vindt u hier.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren