Weerbericht:
Af en toe zon en vooral vandaag enkele buien
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 15 km

Zeeuwse kledingcontainers leeggeroofd

Toegevoegd: 30-11-2016, 21.02 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De afgelopen weken zijn onder meer in onze provincie verschillende kledingcontainers leeggeroofd. Dat meldt Sympany, het bedrijf dat de containers beheert.


Sympany heeft verspreid over het hele land in totaal 2.400 punten waarbij kleding wordt ingezameld. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan projecten in Afrika en India. In drie weken tijd is bij elf van die punten alle gedoneerde kleding gestolen. De diefstallen vonden met name plaats in Gelderland, Noord-Brabant en in onze provincie. In Zeeland heeft de organisatie 35 inzamelpunten.

Volgens het bedrijf worden de diefstallen telkens op dezelfde manier gepleegd. Er wordt een grote bestelbus naast de container gezet en de dieven halen vervolgens de container leeg. Volgens Sympany wordt de gestolen kleding vervolgens doorverkocht.

Sympany is overigens niet de enige organisatie die last heeft van dieven die containers leeghalen. In maart vonden in Goes namelijk meerdere diefstallen plaats bij kledingcontainers van het Leger des Heils. Destijds werden verschillende arrestaties verricht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Verschiere (3-12-2016 om 10:37)
Zoek naar een metallic lichtgroen VW busje (type T3 ?) uit de vorige eeuw met ramen rondom met daarin twee licht getinte kleine (1,50-1,60m) buitenlands uitziende en sprekende dames met lang zwart haar.
ronny (1-12-2016 om 14:07)
ik vind het ondingen ik vind ook dat ze die dingen weg moeten halen en gewoon kleding inzamel punten waar je je oude kleren gewoon naar toe kunt brengen dat zou een stuk makkelijker zijn denk ik .en het kan ook weer werk opleveren .
Vlissinger (1-12-2016 om 10:39)
Kortom, er moet een vergrendeling in de opening van de container komen waardoor het wel mogelijk is kleding erin te gooien maar niet eruit te halen. Een soortgelijk systeem waar je je vuilniszakken ingooit maar dan bovengronds. Goedkope oplossing. Waarom dit er nog niet is is een raadsel want het is algemeen bekend dat er Roemenen etc in die kleding containers hangen.
Cookie-instellingen beheren