Wietplantages ontdekt en geruimd Vlissingen

Toegevoegd: 01-12-2016, 11.52 uur

Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In woningen aan het Marnixplein en de Batenburg in Vlissingen zijn dinsdag hennepkwekerijen ontdekt. De beide kwekerijen, een kleine en een wat grotere, zijn ontmanteld.

De kwekerij aan het Marnixplein bevond zich op de eerste etage van een woning. In totaal stonden er binnen zes wietplanten. De kwekerij is geruimd door een gespecialiseerd bedrijf en alle goederen die de kwekerij in stand hielden zijn in beslag genomen door de politie. De stroom ten behoeve van de kwekerij werd via de elektriciteitsmeter afgenomen, dus niet gestolen van het energiebedrijf. De bewoner van het pand wordt uitgenodigd voor een verhoor op het politiebureau.

In de woning aan de Batenburg troffen de politiemensen een wat grotere kwekerij aan. Deze bestond uit 108 planten die in een slaapkamer geplaatst waren. Ook bij deze kwekerij werd de stroom op de legale manier gebruikt. De kwekerij was echter wel brandgevaarlijk aangelegd dus er was volgens de politie reëel gevaar voor onder meer de naastgelegen woningen.

Ter plekke werd een 35-jarige Vlissinger aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd en zal daar verder gehoord worden over zijn betrokkenheid bij de kwekerij. Alle goederen die bestemd waren voor hennepkweek zijn in beslag genomen en worden ter vernietiging aangeboden. Ook deze kwekerij is geruimd door een gespecialiseerd bedrijf.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jac (3-12-2016 om 12:23)
Voor 6 plantjes, en gewoon legale stroom netjes betaald, al die moeite doen........? Dan vind ik dat de politie gewoon rechtsomkeer had moeten maken en op naar het volgende adres. Zonde van de belastingcenten. Komt er een gespecialiseerd duur bedrijf de boel ontmantelen, komen ze met 1 vuilniszakje naar buiten. Hier moet de politiek toch echt wat mee..... Het lijkt wel of de mens vandaag de dag niet meer normaal kan denken. Wiet verboden, prima, dan ook een alcohol en sigaretten verbod... want check de cijfers maar even.... deze twee kosten ons mega veel meer aan ellende en geld dan cannabis. En over medicinale cannabis ga ik het dan nog niet eens hebben, nog bizarder. Maar dit is zo maar mijn eigen mening gebaseerd op toetsbare feiten.
(een andere) Erik (2-12-2016 om 07:11)
6 plantjes, en daarvoor wordt een gespecialiseerd bedrijf ingezet om te ruimen, politie, OVD, (Hulp) officier van Justitie, allemaal dure mensen die "uitrukken" voor 6 plantjes. Misschien dat het bter is als ze eerst eens gaan kijken. Wordt tie uitgenodigd voor een gesprek, zou ik lachen als hij ook een medicsche verklaring bij zich heeft
Odjemilz (2-12-2016 om 01:44)
We willen meer groen , darom worden de straten blauwe #blijfkweken
Trudy (2-12-2016 om 00:25)
Waarschijnlijk gewoon na 1 anonieme tip een huis binnen gevallen terwijl de bewoner niet thuis is, hoezo gaat dat volgens het boekje? Ga eens achter de echt criminelen aan, die iedereen maar lopen te beroven en overal inbreken(incl politie).
Markush (1-12-2016 om 23:45)
Kost echt bakken vol geld. Ondertussen word er ingebroken, mensen in elkaar geslagen, mensen ontvoerd, mensen beroofd. Belacheijk om dan plantjes te zoeken. Dit is echt zo onderontwikkeld of gewoon onderdrukking van een maatschappij. In Amerikaanse staten waar ze wiet hebben gelegaliseerd, zijn de misdaadcijfers naar beneden gedaald. Nuff said, Bless
stony (1-12-2016 om 18:40)
Wanneer is die heksen jacht nu eens afgelopen zielige politie en overheid vooral de vvd ik dank u.