Scholieren met onjuiste verlichting beboet

Toegevoegd: 01-12-2016, 11.55 uur

Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Op de Maassingel in Terneuzen heeft de politie vanochtend vijf scholieren beboet die zonder de juiste fietsverlichting reden.

De controle vond plaats ter hoogte van het ziekenhuis. Volgens de politie hadden de meeste passanten hun verlichting netjes op orde maar waren er dus wel vijf scholieren die niet de juiste verlichting voerden. De vijf kregen een bekeuring. Eén van de vijf kon geen legitimatiebewij­s overhandigen en zal daarom vanmiddag naar het politiebureau moeten komen om deze alsnog te laten zien.

De politie bekeurde ook een bromfietser welke het kinba­ndje van zijn helm ni­et had vastgemaakt.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (5-12-2016 om 17:27)
Een controle zonder het opleggen van boetes zal veel meer volstaan, geef de jeugd de juiste voorlichting, dat de scholieren dan te laat op school komen wordt daar wel bestraft met nakomen. En wanneer spreek je van nalatigheid in de opvoeding? Zoals in Duitsland het verplicht is voor (jonge) mensen met een helm te fietsen, zou hier ook volstaan, met automatische led verlichting die aan gaat bij donker weer!
sonja (5-12-2016 om 12:01)
Opmerking van Mikkel in dit geval weer super !? Je zal die persoon maar zijn, die s'morgens op zijn weg naar werk een tiener het ziekenhuis (of erger) in rijdt, vanwege verlichting van 1,29. Ouders moeten ook hun kinderen veilig op weg sturen !
Tonnie (3-12-2016 om 18:34)
Goed idee, R, lichtjes verkopen, maar dan wel iets duurder dan bij de ANWB. Is een soort boete, maar beperkt, en ze hebben licht op.
Jac (3-12-2016 om 12:12)
Vrijheid?..................... een tiener die zijn legitimatie moet komen laten zien op het politiebureau?. Verlichtingscontrole kan ik nog wel begrijpen.
A. Kap (3-12-2016 om 08:18)
Ik denk dat de jeugd verlichting nutteloos vindt want je kan toch niet tegelijk op de weg letten en op je smartphone kijken dus licht is nutteloos. Wie weet als men fiestdynamo's nu eens maakt zodat ze ook smartphones kunnen opladen dat ze er nog wat in zien.
Ron (2-12-2016 om 16:45)
Een hoop mensen hebben het over waarschuwen, dat zou voldoende zijn. Nee, dat is niet voldoende, sterker nog de agent moet de mensen verbieden om nog verder te fietsen, anders is de agent mede verantwoordelijk een mogelijk ongeluk. Geen licht betekend dus lopen, of wachten tot het licht wordt. Daarnaast is een flinke bekeuring op zijn plaats, tenslotte is het een bewust begane overtreding van de regels, waarbij je ook nog anderen in gevaar brengt.