Weerbericht:
Helder en droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Man mishandelt agenten na waarschuwing

Toegevoegd: 02-12-2016, 15.25 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Een 31-jarige man uit Sluiskil is door de politie aangehouden nadat hij gisteren een politiebiker had mishandeld. Ook mishandelde hij later nog een andere agent.


De biker had de Zeeuws-Vlaming donderdagavond rond 21.50 uur aangesproken op de Nieuwediepstraat. De verdachte fietste daar zonder verlichting en de agent wilde de man een waarschuwing geven. Volgens de politie ontstond echter een onaangenaam gesprek. "Vermoedelijk had de man alcohol gedronken. De agent rook namelijk een sterke alcohollucht. De man stond bovendien onvast op zijn benen en viel bijna om", aldus de politie.

Tijdens het gesprek sloeg de fietser de agent plotseling op zijn helm en in het gezicht. De biker gebruikte vervolgens pepperspray om de man aan te kunnen houden. Nadat deze was geboeid is hij voor verder onderzoek en verhoor naar het politiebureau gebracht. Daarmee was de kous nog niet af. In de ophoudkamer gedroeg de man zich volgens de politie namelijk zeer gewelddadig en agressief.

Tijdens het vervoer met een politiebus naar het politiecellencomplex Torentijd beledigde en bedreigde hij ook nog eens de agenten die hem naar Middelburg brachten. Toen een agent dichterbij de man kwam, kreeg deze een stomp in zijn gezicht. Hierop werd de 31-jarige wederom door agenten overmeesterd en geboeid. Het gedrag van de man veranderde tijdens de rest van de reis niet. De man is in een politiecel ingesloten en wordt vandaag verhoord.

De agenten hebben beiden aangifte tegen de man gedaan.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J. Roermeniet (15-12-2016 om 14:16)
W Kruit, graag goed het artikel en de reactie van Walter lezen. Daarbij wat minder focus op de reactie van een ander en wat meer op de inhoud van het artikel. U slaat de plank wederom volledig mis met uw aanmatigende toon richting anderen.
k (4-12-2016 om 19:04)
mooi weer een idioot minder op straat
W. Kruit (3-12-2016 om 11:54)
Walter, de man heeft onder invloed van drank en/of drugs een agent mishandeld. Op dat moment wordt er niet meer gediscussieerd, maar aangehouden. Alles wat er daarna gebeurt heeft de man aan zichzelf te wijten (Art. 180 Sr). Het feit dat de man drank en/of drugs heeft gebruikt heeft geen invloed op de strafbaarheid. Er zijn strafuitsluitingsgronden, maar gebruik van drugs en drank levert geen strafuitsluiting op.
Walter Geeraert (2-12-2016 om 21:45)
Als mensen "overspannen van de drank of coke" zijn moet je er geen discussie mee aangaan. Dat gaat fout / escaleert meestal omdat de hersentjes op dat moment niet altijd normaal reageren. Ook na een (verkeers-)ongeluk of trauma kan een toestand van enorme agressie optreden. Eerste hulp medewerkers herkennen dit misschien. Sommige dienders moeten dat blijkbaar eerst leren door ondervinding.
Karel (2-12-2016 om 20:10)
Wat een idioten wonen er toch aan de overkant.
Jan (2-12-2016 om 18:52)
“De verdachte fietste daar zonder verlichting en de agent wilde de man een waarschuwing geven” Jaja geloof er niets van.