Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
55 files van totaal 228 km

Opnieuw meldingen over babbeltrucs

Toegevoegd: 02-12-2016, 15.32 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Donderdag heeft de politie opnieuw enkele meldingen ontvangen dat bejaarde vrouwen het slachtoffer zijn geworden van babbeltrucs.


Donderdagmiddag rond 14.00 uur belde een vrouw aan bij een woning aan de Weegbreepad in Goes. Ze vertelde dat ze een medewerkster van zorgverlener Allévo was. Ondanks dat de hoogbejaarde bewoonster in eerste instantie zei geen hulp nodig te hebben, liet ze de vrouw even later toch binnen. Nadat zij was vertrokken, bleek de portemonnee van het slachtoffer te zijn gestolen.

Diezelfde middag verscheen bij een woning aan de Boulevard de Ruyter in Vlissingen een duo, dat aangaf namens Buurtzorg te komen. De zeer bejaarde bewoonster werd door een vrouw aan de praat gehouden, zodat vermoedelijk een handlanger in de slaapkamer kon kijken. Na het vertrek van de twee bleken er sieraden ontvreemd te zijn.

Tot slot kreeg de politie donderdagmiddag een melding dat een bijna 90-jarige vrouw aan de Touwbaan in Middelburg bezoek had gehad van een vrouw van een zorginstelling. Ook hier lijkt sprake te zijn geweest van een poging tot een babbeltruc. Voor zover bekend is hier echter niets meegenomen.

Alert
De daders van de recente babbeltrucs zijn een man en een vrouw. Volgens de politie is er vaak sprake van een vrouw die haar hoogbejaarde slachtoffers om de tuin leidt zodat een man de diefstal kan plegen. De politie roept alle Zeeuwse zorginstellingen, zorgcentra met hun personeel en mantelzorgers op om goed op te letten en altijd aangifte te laten doen. De politie raadt ook aan niet zomaar de deur te openen voor onbekenden en onbekende bezoekers altijd naar een identiteitsbewijs te vragen.

Onlangs vond ook al een reeks babbeltrucs plaats in bejaardenhuizen in de Oosterschelderegio. De drie verdachten in deze zaak zijn in afwachting van de terechtzitting in vrijheid gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marian (4-12-2016 om 16:12)
Zou toch heel dom zijn als het de zelfde zijn. Gelukkig zit het veilig nu.
Marian (4-12-2016 om 11:24)
Ik hoop toch dat het niet over dezelfde gaat,dan zijn ze wel heel dom. Mogt dat wel zo zijn is het kind gelukkug veilig nu,en kan niet meer misbruikt worden.
kijker.. (2-12-2016 om 20:51)
een signalement van de daders zou hierbij wel handig zijn....
Cookie-instellingen beheren